Címkék

befektetésösztönzés együttműködés

 • Együttműködési megállapodást kötött a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat és a Szegedi Tudományegyetem

  A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat kiemelkedő stratégiai partnere a Szegedi Tudományegyetem. A két szervezet szorosabbra fűzi együttműködését a jövőben, hogy egymást segítve végezzük tevékenységeinket a megye lakosságának érdekében.

 • Együtt a sikerért! - Együttműködési megállapodást kötött a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat és a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete

  Szorosabbra fűzi együttműködését a jövőben a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete és a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat. Közös célunk, hogy egymás küldetését segítve végezzük szerteágazó tevékenységeinket a megye lakosainak érdekében a szociális felzárkóztatás, az egészségnevelés, az életminőségünk javítása érdekében. Az együttműködés kiterjesztése a jövőben gyakoribb egyeztetéseket, közös pályázati projekteket és programokat is jelent.

 • Megjött az első eredmény a megyei befektetés-ösztönzési tevékenységben

  Több megyei település területei is bekerültek az országos telephely adatbázisba, melyben a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat munkája is segített.

 • Mennyire ismerik Csongrád megyét a külföldi befektetők?

  Elkészült a Csongrád Megyei Önkormányzat angol nyelvű befektetés-ösztönzési kiadványának aktualizált, on-line verziója, amely a megye iránt érdeklődő új befektetők, cégek számára nyújt hasznos információkat a térség földrajzi, gazdasági és iparági szerkezetéről.

 • A befektetésösztönzésről tárgyalt a megye vezetése

  Egységes megyei arculat, megfelelő adatbázis és információs hálózat kell ahhoz, hogy a jövőben a befektetők érdeklődését növelni lehessen Csongrád megye iránt. Ez hangzott el azon a személyes egyeztetésen, amelyet Gémes László, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke és Csáki Béla alelnök folytatott Szabó Mártonnal a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgató-helyettesével, Ópusztaszeren. A vezetők a két szervezet közötti, szorosabb együttműködés lehetőségeiről is tárgyaltak.

 • Előre tervez és együttműködésben gondolkodik Csongrád és Temes megye

  Csongrád és Temes megye együtt tervez annak érdekében, hogy az új programozási ciklus indulása után szinte azonnal képes legyen pályázatokat benyújtani a 2021-2028-as, határon átnyúló fejlesztési program forrásainak terhére. Az Európai Unió és a nemzeti kormányok a magyar-román határszakasz ezen részére jelentős keretösszeget szánnak, ennek lehetséges felhasználásáról tárgyalt Csongrád és Temes megye elnöke, Szegeden.

 • Gémes László: A jelenlegi kormány a települések együttműködésére teszi a hangsúlyt

  A 2010 előtti kormánynak az volt az elvárása, hogy a települések versenyezzenek egymással, ami nagy aránytalanságokat eredményezett a fejlődésben. A jelenlegi kormány a települések együttműködésére teszi a hangsúlyt - emelte ki a Makó Városi Televíziónak adott interjújában Gémes László, a Csongrád Megyei Közgyűlés új elnöke. A politikus elmondta: a tavaly ősszel megalakult közgyűlés első ülésén 16 megyei bölcsőde megépítéséhez járult hozzá támogató döntésével, idei tervei között pedig kiemelt feladat lesz a turisztikai együttműködések fejlesztése.

 • Bemutatkozott a polgármestereknek Csongrád megye új elnöksége

  A Csongrád Megyei Önkormányzat a 2019-2024 közötti időszakban eddigieknél hangsúlyosabban szeretné képviselni azt a kormányzati szándékot, hogy az uniós forrásból megvalósuló fejlesztésekkel nagymértékben és folyamatosan javuljon az állampolgárok életminősége. Ennek érdekében a megyei településvezetőknek közvetlen kapcsolattartást ígért és rendszeres szakmai fórumok szervezését tervezi a Csongrád Megyei Közgyűlés új vezetése.

 • Történelmi áttörés előtt a megyei diplomácia: – hosszú távú tervek a kínai Shaanxi tartománnyal

  Shaanxi tartomány népi kormányzóhelyettese, Wei Zengjun és tízfős delegációja érkezett a megyei közgyűlés elnökéhez a tegnapi napon. A nap folyamán kétoldalú megbeszélések folytak a tartomány és Csongrád megye további együttműködésének lehetőségeiről.

 • Kína felé nyit Csongrád megye és a szegedi egyetem

  Együttműködési megállapodás és szándéknyilatkozat segíti az oktatási, tudományos, kulturális kooperációt, a hallgatók és az oktatók cseréjét. A mezőgazdaság, a feldolgozóipar és a turizmus szintén közös kiváló lehetőségeket teremt.

 • Arccal keletre: Csongrád megye visszafoglalná az orosz piacot

  Új lendületet kapott Csongrád megye és Voronyezs megye együttműködése. Gazdasági kooperáció, közös befektetések, a kulturális és az oktatási-tudományos kapcsolatok elmélyítése is szóba került az Oroszországi Föderáció nagykövethelyettesének szegedi látogatásán.

 • Kínai-magyar megállapodás született Szegeden

  A közös fejlődés, valamint a kölcsönös előnyök megszerzése érdekében írta alá együttműködési megállapodását a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a kínai Shaanxi Kereskedelmi Promóciós Bizottság.

 • Újabb állomásához érkezett Csongrád megye kínai együttműködése

  Meglehetősen érdeklődő Shaanxi tartomány a Csongrád megyével közös gazdasági projektek iránt, ugyanis Kínának a megye a hármas határ miatt Európa kapuját jelentheti. Budapesten a napokban egy képviseleti iroda nyílt az együttműködés elősegítésére.

 • Kakas Béla: Csongrád megye Európa kapuját jelentheti a kínai partnerek számára

  „A 40 millió lakosú Shaanxi tartomány gazdasági szakemberei és politikai szereplői látnak fantáziát a hozzájuk képes kicsi, 400 ezer lakosú Csongrád megyében, hiszen geopolitikai adottságunk, azaz a hármashatár Európa kapuját is jelentheti a kínai partnerek számára” – fejtette ki Kakas Béla közgyűlési elnök kínai látogatásáról a SZEGEDma.hu-nak.

Csongrád-Csanád Vármegyei Értéktár


Kapcsolat
Copyright © 2021. Csongrád-Csanád Vármegyei Önkormányzati Hivatal. Minden jog fenntartva.