Címkék

együttműködés

 • Arccal keletre: Csongrád megye visszafoglalná az orosz piacot

  Új lendületet kapott Csongrád megye és Voronyezs megye együttműködése. Gazdasági kooperáció, közös befektetések, a kulturális és az oktatási-tudományos kapcsolatok elmélyítése is szóba került az Oroszországi Föderáció nagykövethelyettesének szegedi látogatásán.

 • Együtt a sikerért! - Együttműködési megállapodást kötött a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat és a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete

  Szorosabbra fűzi együttműködését a jövőben a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete és a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat. Közös célunk, hogy egymás küldetését segítve végezzük szerteágazó tevékenységeinket a megye lakosainak érdekében a szociális felzárkóztatás, az egészségnevelés, az életminőségünk javítása érdekében. Az együttműködés kiterjesztése a jövőben gyakoribb egyeztetéseket, közös pályázati projekteket és programokat is jelent.

 • Együttműködési megállapodást kötött a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat és a Szegedi Tudományegyetem

  A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat kiemelkedő stratégiai partnere a Szegedi Tudományegyetem. A két szervezet szorosabbra fűzi együttműködését a jövőben, hogy egymást segítve végezzük tevékenységeinket a megye lakosságának érdekében.

 • Előre tervez és együttműködésben gondolkodik Csongrád és Temes megye

  Csongrád és Temes megye együtt tervez annak érdekében, hogy az új programozási ciklus indulása után szinte azonnal képes legyen pályázatokat benyújtani a 2021-2028-as, határon átnyúló fejlesztési program forrásainak terhére. Az Európai Unió és a nemzeti kormányok a magyar-román határszakasz ezen részére jelentős keretösszeget szánnak, ennek lehetséges felhasználásáról tárgyalt Csongrád és Temes megye elnöke, Szegeden.

 • Gémes László: A jelenlegi kormány a települések együttműködésére teszi a hangsúlyt

  A 2010 előtti kormánynak az volt az elvárása, hogy a települések versenyezzenek egymással, ami nagy aránytalanságokat eredményezett a fejlődésben. A jelenlegi kormány a települések együttműködésére teszi a hangsúlyt - emelte ki a Makó Városi Televíziónak adott interjújában Gémes László, a Csongrád Megyei Közgyűlés új elnöke. A politikus elmondta: a tavaly ősszel megalakult közgyűlés első ülésén 16 megyei bölcsőde megépítéséhez járult hozzá támogató döntésével, idei tervei között pedig kiemelt feladat lesz a turisztikai együttműködések fejlesztése.

 • Kakas Béla: Csongrád megye Európa kapuját jelentheti a kínai partnerek számára

  „A 40 millió lakosú Shaanxi tartomány gazdasági szakemberei és politikai szereplői látnak fantáziát a hozzájuk képes kicsi, 400 ezer lakosú Csongrád megyében, hiszen geopolitikai adottságunk, azaz a hármashatár Európa kapuját is jelentheti a kínai partnerek számára” – fejtette ki Kakas Béla közgyűlési elnök kínai látogatásáról a SZEGEDma.hu-nak.

 • Kína felé nyit Csongrád megye és a szegedi egyetem

  Együttműködési megállapodás és szándéknyilatkozat segíti az oktatási, tudományos, kulturális kooperációt, a hallgatók és az oktatók cseréjét. A mezőgazdaság, a feldolgozóipar és a turizmus szintén közös kiváló lehetőségeket teremt.

 • Kínai-magyar megállapodás született Szegeden

  A közös fejlődés, valamint a kölcsönös előnyök megszerzése érdekében írta alá együttműködési megállapodását a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a kínai Shaanxi Kereskedelmi Promóciós Bizottság.

 • Történelmi áttörés előtt a megyei diplomácia: – hosszú távú tervek a kínai Shaanxi tartománnyal

  Shaanxi tartomány népi kormányzóhelyettese, Wei Zengjun és tízfős delegációja érkezett a megyei közgyűlés elnökéhez a tegnapi napon. A nap folyamán kétoldalú megbeszélések folytak a tartomány és Csongrád megye további együttműködésének lehetőségeiről.

 • Újabb állomásához érkezett Csongrád megye kínai együttműködése

  Meglehetősen érdeklődő Shaanxi tartomány a Csongrád megyével közös gazdasági projektek iránt, ugyanis Kínának a megye a hármas határ miatt Európa kapuját jelentheti. Budapesten a napokban egy képviseleti iroda nyílt az együttműködés elősegítésére.

Csongrád-Csanád Megyei Értéktár

Copyright © 2021. Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzati Hivatal. Minden jog fenntartva.

Keresés