Nagy kontrasztú, akadálymentes verzió
images/spacer.png, 0 kBFőoldal


Elérhetőségek


Közérdekű adatok


Pályázatok


Hírek


Befektetésösztönzés


Képzés


Képgaléria

Az "Egy lépés az egészségünkért" projekt keretében létrejött szakmai anyagok
2017. január 26.

Csongrád megye Fejlesztéséért Nonprofit Kft.

pdf Egészséges életmód
Közzététel dátuma: 2017. 01. 26.
pdf Dohányzás
Közzététel dátuma: 2017. 01. 26.
pdf Egészséges táplálkozás
Közzététel dátuma: 2017. 01. 26.
pdf Higiénia és alhasvádelem
Közzététel dátuma: 2017. 01. 26.
pdf Ketten biztonságban, ketten egészségben
Közzététel dátuma: 2017. 01. 26.
pdf Pszichológiai elsősegély
Közzététel dátuma: 2017. 01. 26.
pdf Serdülők, családok, szenvedély
Közzététel dátuma: 2017. 01. 26.
pdf Trükkös család
Közzététel dátuma: 2017. 01. 26.
pdf Tűcsere
Közzététel dátuma: 2017. 01. 26.
pdf Addiktológiai ambulancia
Közzététel dátuma: 2017. 01. 26.
pdf Mobil szűrések az ellátó helyektől legtávolabbra eső településeken
Közzététel dátuma: 2017. 01. 26.
pdf Projektzáró kiadvány
Közzététel dátuma: 2017. 01. 26.


Kisteleki Térségi Egészségügyi Központ Nonprofit Kft.pdf Munkaegészségügyi összehasonlító tanulmány
Közzététel dátuma: 2017. 01. 26.
pdf Munkaegészségügyi tanulmány
Közzététel dátuma: 2017. 01. 26.
pdf Közfoglalkoztatásba és képzésbe bevont álláskeresők egészségi állapotának és életmódi szokásainak felmérése Csongrád megyében
Közzététel dátuma: 2017. 01. 26.


Móra-Vitál Térségi Egészségmegőrző és Szociális Nonprofit Kft.pdf Vizi fejlesztő program - módszertani segédlet
Közzététel dátuma: 2017. 01. 26.
pdf Lovas fejlesztő program - módszertani segédlet
Közzététel dátuma: 2017. 01. 26.


Szegedi Tudományegyetempdf A dohányzás ártalmai és a leszokást segítő stratégiák
Közzététel dátuma: 2017. 01. 26.
pdf Dohányzásról való leszokást támogató program gyakorlati bevezetője családorvosoknak
Közzététel dátuma: 2017. 01. 26.
Mozdulj Csongrád megye!
2015. november 3.

Tájékoztató a TÁMOP 6.1.5/14 kódszámú (pályázati azonosító: TÁMOP 6.1.5/14-2015-0004) Területi emberi erőforrás fejlesztési komplex programok támogatása pályázatból az „Egy lépés az egészségünkért – Csongrád megye komplex egészségfejlesztési programja” keretén belül a „C.3.4.1.3. Rendszeres, életvitelszerűen megjelenő testmozgást ösztönző programok szervezése, lebonyolítása a felnőtt lakosság részére” kiírt pályázat „Mozdulj Csongrád Megye” programjairólCsongrádi programok

Hódmezővásárhelyi programok

Kisteleki programok

Makói programok

Mórahalmi programok

Szegedi programok

Szentesi programok
Emlőrákszűrés a Makó környéki falvakban
2015. szeptember 14.

Ma Magyarcsanádon, a héten pedig a Makó környéki kistelepüléseken dolgozik az "Egy lépés az egészségünkért" program emlőrákszűrő busza.

Bővebben...Nyolc településen lesz ingyenes emlő szűrővizsgálat a héten a megyében
2015. szeptember 14.

Folytatódik az Egy lépés az egészségünkért program, amely ingyenes szűrővizsgálatot biztosít a Csongrád megyeieknek.

Bővebben...Sportnappal indult a reggel Makón
2015. szeptember 12.

A makói Návay Lajos Szakképző Iskolában rendezték meg azt a Sport- és éltemódprogramokat felsoroltató rendezvényt, ami az Európai Únió támogatásával jött létre.

Bővebben...Sport- és egészségnap a Návayban
2015. szeptember 12.

Sportnappal csinált kedvet a mozgáshoz több makói egyesület is ma a Návay iskola tornatermében. A rendezvény az egész megyére kiterjedő "Egy lépés az egészségünkért" programsorozat része.

Forrás: http://makohirado.huCsaládi Napok Mórahalmon
2015. szeptember 11.

Az "Egy lépés az egészségünkért" elnevezésű egészségfejlesztési projekt keretén belül megrendezésre kerülő "Családi napok" programsorozaton új mozgásformákkal és a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségeivel ismerkedhetnek meg a résztvevők szombatonként Mórahalmon.

Bővebben...Lovas tréningen vettek részt ásotthalmi gyerekek Mórahalmon
2015. szeptember 11.

Az „Egy lépés az egészségünkért” komplex megyei egészségfejlesztési programhoz a Futó Dobó Lovasközpont is csatlakozott. Ennek keretében több héten keresztül fogadnak diákcsoportokat, akiket a lovas élet rejtelmeibe vezetnek be.

Bővebben...

Felmérte már egészségét? Mutatjuk, mikor pótolhatja!
2015. szeptember 10.

Egy lépés az egészségünkért Csongrád megye komplex egészségfejlesztési programjának (TÁMOP-6.1.5-14-2015-0004) elsődleges célja Csongrád megye lakossága egészségtudatos magatartásának formálása. A projekt keretében járásonként három alkalommal, összesen 21 helyszínen várják a lakosságot. Szeptember 10-én Szikáncson, szeptember 11-én Bakson, szeptember 12-én Ópusztaszeren, szeptember 13-án Balástyán lesznek szűrések.

Bővebben...Egy lépés az egészségért Szikáncson
2015. szeptember 10.

Sokrétű egészségügyi vizsgálatokat magába foglaló lakossági szűrőprogram részesei lehettek ma a Szikáncsiak. Csongrád megye nehéz helyzetben lévő kistelepüléseinek szűrését vállalta egy szegedi orvosszakmai csoport, amelyet uniós pályázat segítségével bonyolítottak. A résztvevők azonnal kiértékelt eredményekkel térhettek haza.

Bővebben...Komplex szűrővizsgálatokon vehetnek részt a szikáncsiak
2015. szeptember 9.

A megyei egészségfejlesztő program, így a mobil rendelő holnap Szikáncsra is eljut. Azok a helyi érdeklődők, akik fontosnak tartják a prevenciót, reggel 8-tól délután 3 óráig komplex szűrővizsgálatokon vehetnek részt.

Bővebben...Baks, Ópusztaszer, Balástya - Az Egy lépés az egészségünkért programsorozat ezen a héten ingyenes szűrőbusszal érkezik a kisteleki járásba.
2015. szeptember 9.

Pénteken Bakson, a faluházban, szombaton Ópusztaszeren szintén a faluházban, vasárnap pedig Balástyán, a művelődési házban várják az érdeklődőket 8 és 15 óra között. A komplex szűrésre berendezett buszban lehetőség van hallás-, látás-, ultrahang-, EKG-vizsgálatok végzésére, BMI-, koleszterin-, vércukor- és testzsírmérésre. A buszokon a Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft. méréseket végző asszisztensein kívül szakorvosok is lesznek.

Forrás: delmagyar.huFelhívás Életmód-tanácsadó képzésen való részvételre
2015. szeptember 7.

A Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás és a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó intézménye tájékoztatja Önöket, hogy Csongrád megyében 2015. szeptemberében ingyenes Életmód-tanácsadó képzést szervezünk 40 órában, mely gyakorlati és elméleti modulokból áll. Felsőfokú végzettséggel rendelkező, emberekkel foglalkozó szakmákból (pl. oktatás, szociális ágazat, egészségügy) vagy középfokú végzettségű háziorvosi asszisztensek jelentkezését várjuk.

Bővebben...Járási szintű fejlesztés szükséges
2015. szeptember 7.

Az „Egy lépés az egészségünkért – Csongrád megye komplex egészségfejlesztési programja" című projekt szegedi nyitórendezvényén Bosnyákovits Tünde, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály főosztályvezetője, megyei tisztifőorvos Csongrád megye népegészségügyi helyzetét vázolta fel, betekintést nyújtva a projekt alapjául szolgáló főbb népegészségügyi mutatókba - tudósított a szegedma.hu.

Bővebben...Szikáncs, Baks, Ópusztaszer, Balástya: ismét megérkeznek az egészségügyi szűrőbuszok
2015. szeptember 7.

A hét második felében Szikáncs, Baks, Ópusztaszer és Balástya lakosait várják ingyenes szűrésekkel, tanácsadással, foglalkozásokkal.

Bővebben...Felhívás: Életmód-tanácsadó képzés indul Csongrád megyében
2015. szeptember 4.

Elméleti és gyakorlati modulokból álló, 40 órás, ingyenes életmód-tanácsadó képzés indul Csongrád megye három településén 2015 szeptemberében.

Bővebben...Mártélyra is begördült az egészségügyi szűrőbusz
2015. szeptember 4.

Folytatódik az „Egy lépés az egészségünkért – Csongrád megye komplex egészségfejlesztési programja”, csütörtökön Mártély lakosait várták átfogó szűrővizsgálatra és tanácsadásra. “A projekt célja, hogy az egészségügyi centrumoktól távoli településeken élők is éppúgy esélyt kapjanak az átfogó vizsgálatokra, mint a nagyvárosok lakói. Úgy tapasztaljuk, az érdeklődők nagyon hálásak ezért a kezdeményezésért, hiszen a hétköznapokban nem jutnak el például hallás- és látásvizsgálatokra, vagy csak sok heti előjegyzés után.

Bővebben...Elkezdődött az „Egy lépés az egészségünkért – Csongrád megye komplex egészségfejlesztési programja”
2015. augusztus 26.

Ma hivatalosan is elkezdődött és november 30-áig tart, az a közel 800 millió forintos, európai uniós támogatással megvalósuló, „Egy lépés az egészségünkért – Csongrád megye komplex egészségfejlesztési programja” című projekt. A kezdeményezés célja, hogy szűrésekkel, életmód-tanácsadásokkal, sportprogramokkal és további hosszú távú egészségfejlesztési programokkal egészségtudatosságra nevelje a helyieket.

Bővebben...Elindult a Csongrád megyei komplex egészségfejlesztési program
2015. augusztus 26.

Közel 800 millió forintos program indult a Csongrád megyeiek egészségéért. Az ünnepélyes nyitórendezvénnyel hivatalosan is megkezdődött a Területi emberi erőforrás fejlesztési komplex programok támogatása felhíváson nyertes „Egy lépés az egészségünkért – Csongrád megye komplex egészségfejlesztési programja” című, TÁMOP-6.1.5-14-2015-0004 azonosítószámú projekt.

Bővebben...Első (közös) lépés a megyei egészségért
2015. augusztus 26.

Szerdán tartották Szegeden az „Egy lépés az egészségünkért” Csongrád Megyei Komplex Egészségfejlesztési program nyitókonferenciáját.

Bővebben...Közel 800 millió forintos program indul a Csongrád megyeiek egészségéért
2015. augusztus 26.

A szerdai ünnepélyes nyitórendezvénnyel hivatalosan is megkezdődött a négy hónapon át tartó “Egy lépés az egészségünkért – Csongrád megye komplex egészségfejlesztési programja” címet viselő projekt, melynek célja többek között, hogy szervezett megelőző célzatú szűrésekkel, életmód-tanácsadásokkal, sportprogramokkal és további hosszú távú egészségfejlesztési programokkal egészségtudatosságra nevelje a helyieket.

Bővebben...Ingyenes szűrőbusz érkezik a makói térségbe
2015. augusztus 08. 17:16

Jövő pénteken Maroslelén, szombaton Apátfalván, majd vasárnap Földeákon működik az ingyenes szűrőbusz. Majdnem mindent kivizsgálnak.

Bővebben...Ingyenes szűrőbusz érkezik a járás három településére
2015. augusztus 08. 16:23A komplex szűrésre berendezett buszokon a méréseket végző asszisztenseken kívül szakorvosok is jelen lesznek, ezáltal helyben elérhetővé válik a szakorvosi konzultáció.Bővebben...Orvosokkal indul a szűrőbusz
2015. augusztus 08. 15:28

Dóc, Újszentiván, Kübekháza - Részletes, ingyenes szűrésre berendezett busz indul útnak a megyében, hogy felmérje az emberek egészségét.Bővebben...Egészségügyi szűrőbuszok Csongrád megyében
2015. augusztus 08. 12:08

Szombaton Dócon, vasárnap Újszentivánon, hétfőn Kübekházán várják a lakosokat ingyenes szűrésekkel, tanácsadással, foglalkozásokkal.Bővebben...Felmérte már egészségét? A hétvégén pótolhatja mulasztását
2015. augusztus 08. 11:06

Egy lépés az egészségünkért Csongrád megye komplex egészségfejlesztési programjának (TÁMOP-6.1.5-14-2015-0004) elsődleges célja Csongrád megye lakossága egészségtudatos magatartásának formálása. A projekt keretében járásonként három alkalommal, összesen 21 helyszínen várják a lakosságot. Augusztus 8-dikán a dóci művelődési házban, vasárnap az újszentiváni polgármesteri hivatalban és augusztus 10-dikén, hétfőn Kübekházán a Károly Házban reggel 8 és 15 óra között szűrőbuszon komplex szűrésekkel várják a lakosságot.Bővebben...Újabb egészségfejlesztési program indul
2015. augusztus 07. 14:37

A Kisteleki Térségi Egészségügyi Központ is csatlakozott a megyei programhoz, melynek célja a lakosság komplex egészségfejlesztése, egészségtudatosságra nevelése, az esélyegyenlőség növelése.

2015. november 30-áig tart az a napokban indult nagyszabású, európai uniós támogatással megvalósuló projekt, melynek célja a Csongrád megyei lakosság komplex egészségfejlesztése, egészségtudatosságra nevelése, az esélyegyenlőség növelése – tájékoztatta portálunkat Gyarmati Zoltán, a Csongrád Megye Fejlesztéséért Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Bővebben...Most tehetünk egy lépést az egészségünkért
2015. augusztus 06. 16:37

Egy lépés az egészségünkért címmel szűrőprogram indult a Csongrád megyében élők testi és lelki egészségének javítására. A november végéig tartó programot az Európai Unió közel 800 millió forinttal támogatja.Bővebben...Indul a megye legnagyobb szűrővizsgálata
2015. augusztus 05. 18:47

Egy lépés az egészségünkért Csongrád megyében címmel program indul az itt élő emberek testi és lelki egészségének javítása érdekében.Bővebben...

Egy lépés az egészségünkért Csongrád megyében
2015. augusztus 06. csütörtök, 11:062015. november 30-áig tart az a napokban indult nagyszabású, európai uniós támogatással megvalósuló projekt, melynek célja a Csongrád megyei lakosság komplex egészségfejlesztése, egészségtudatosságra nevelése, az esélyegyenlőség növelése.Bővebben...

images/spacer.png, 0 kB
Impresszum | Készítette: Csongrád Megyei Önkormányzat Hivatala 2015. | Weblap: www.csongrad-megye.hu