Címkék

befektetésösztönzés Szentes

 • A Csongrád-Csanád megyei identitás erősítése rendezvénysorozat tizennyolcadik állomását Szentesen tartotta a Megyei Önkormányzat

  A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat Szentesen, a Tenisz Klubban tartotta következő rendezvényét, ahol elsősorban a sportolás szeretetére és fontosságára hívták fel a figyelmet a szervezők. A Sportcsarnokkal történt sajnálatos esemény nagyon megrendítette a város lakosságát, így a fiatalok is nagy lelkesedéssel várták a városban megrendezésre kerülő mai sporteseményt.

 • Pénzügyi integráció és tanácsadás tematikus nap a roma lakosság részére

  Az EFOP-1.6.3-17-2017-00003 Csongrád Megyei Felzárkózási és Esélyegyenlőségi Program keretén belül a roma lakosság részére 2020. szeptember 25-én Szentesen a Polgármesteri Hivatal dísztermében pénzügyi integráció és tanácsadás tematikus nap került megrendezésre.

 • Megjött az első eredmény a megyei befektetés-ösztönzési tevékenységben

  Több megyei település területei is bekerültek az országos telephely adatbázisba, melyben a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat munkája is segített.

 • Szentesen is érezhető a foglalkoztatási programok hatása

  A Csongrád Megyei Önkormányzat cikksorozatának keretében ezúttal Szabó Zoltán Ferencet, Szentes Város polgármesterét kérdeztük arról, milyen tapasztalatai vannak a megyében megvalósuló foglalkoztatási együttműködési programokkal, paktumokkal kapcsolatban.

 • Mennyire ismerik Csongrád megyét a külföldi befektetők?

  Elkészült a Csongrád Megyei Önkormányzat angol nyelvű befektetés-ösztönzési kiadványának aktualizált, on-line verziója, amely a megye iránt érdeklődő új befektetők, cégek számára nyújt hasznos információkat a térség földrajzi, gazdasági és iparági szerkezetéről.

 • A befektetésösztönzésről tárgyalt a megye vezetése

  Egységes megyei arculat, megfelelő adatbázis és információs hálózat kell ahhoz, hogy a jövőben a befektetők érdeklődését növelni lehessen Csongrád megye iránt. Ez hangzott el azon a személyes egyeztetésen, amelyet Gémes László, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke és Csáki Béla alelnök folytatott Szabó Mártonnal a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgató-helyettesével, Ópusztaszeren. A vezetők a két szervezet közötti, szorosabb együttműködés lehetőségeiről is tárgyaltak.

 • Bemutatkozott a polgármestereknek Csongrád megye új elnöksége

  A Csongrád Megyei Önkormányzat a 2019-2024 közötti időszakban eddigieknél hangsúlyosabban szeretné képviselni azt a kormányzati szándékot, hogy az uniós forrásból megvalósuló fejlesztésekkel nagymértékben és folyamatosan javuljon az állampolgárok életminősége. Ennek érdekében a megyei településvezetőknek közvetlen kapcsolattartást ígért és rendszeres szakmai fórumok szervezését tervezi a Csongrád Megyei Közgyűlés új vezetése.

 • Szentes Open Dance Festival

  2019. november 9-én megrendezésre került az első Szentes Open Dance Festival, a szentesi Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban. A rangos táncos esemény a WDSF (Világ Táncsport Szövetség) jóvoltából kerülhetett megrendezésre megyénkben. Számos Csongrád megyei táncos részvételével zajlott a verseny, ahol egy hazai rendezésű, nemzetközi porondon mutatkozhattak meg.

 • Egy hivatás, mely első az egyenlők között - A Szentesi Légimentő-bázis 10. évfordulója

  A Csongrád Megyei Közgyűlés és tizenkét település támogatásával, (Medgyesegyháza, Mártély, Petőfiszállás, Kistelek, Fábiánsebestyén, Derekegyház, Csárdaszállás, Gádoros, Szegvár, Csongrád, Domaszék, Eperjes) két életmentő eszköz került beszerzésre a légimentő bázis számára.

 • Fürdőnagyhatalom Csongrád megye

  Közgyűlést és konferenciát tart Szentesen a napokban a Magyar Fürdővárosok Szövetsége. A megye jelentős turisztikai értékekkel rendelkezik, kiemelt szereppel bírnak a gyógy- és termálfürdők.

Csongrád-Csanád Vármegyei Értéktár


Kapcsolat
Copyright © 2021. Csongrád-Csanád Vármegyei Önkormányzati Hivatal. Minden jog fenntartva.