Címkék

befektetésösztönzés Tisza

 • Megjött az első eredmény a megyei befektetés-ösztönzési tevékenységben

  Több megyei település területei is bekerültek az országos telephely adatbázisba, melyben a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat munkája is segített.

 • Mennyire ismerik Csongrád megyét a külföldi befektetők?

  Elkészült a Csongrád Megyei Önkormányzat angol nyelvű befektetés-ösztönzési kiadványának aktualizált, on-line verziója, amely a megye iránt érdeklődő új befektetők, cégek számára nyújt hasznos információkat a térség földrajzi, gazdasági és iparági szerkezetéről.

 • Húsz éve pusztított a cianidszennyezés a Tiszán

  Az Országgyűlés határozata értelmében február elseje, a Tisza élővilágának emléknapja. Idén húsz éve annak, hogy a Nagybánya melletti ausztrál-román tulajdonú Aurul aranybánya zagytározójának fala 2000. január 30-án átszakadt, melynek következtében százezer köbméternyi cianiddal és nehézfémekkel szennyezett elegy került a folyóba. A szennyezés február 1. és 12. között vonult le a Tiszán, hatalmas környezeti kárt okozva. A mentesítési munkákból sok száz Csongrád megyei szakember is kivette a részét. Az évfordulóra emlékező, szolnoki, központi rendezvényen dr. Polner Eörs, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke és dr. Kozák Péter ATIVIZIG igazgatója képviselte őket.

 • A befektetésösztönzésről tárgyalt a megye vezetése

  Egységes megyei arculat, megfelelő adatbázis és információs hálózat kell ahhoz, hogy a jövőben a befektetők érdeklődését növelni lehessen Csongrád megye iránt. Ez hangzott el azon a személyes egyeztetésen, amelyet Gémes László, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke és Csáki Béla alelnök folytatott Szabó Mártonnal a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgató-helyettesével, Ópusztaszeren. A vezetők a két szervezet közötti, szorosabb együttműködés lehetőségeiről is tárgyaltak.

 • Bemutatkozott a polgármestereknek Csongrád megye új elnöksége

  A Csongrád Megyei Önkormányzat a 2019-2024 közötti időszakban eddigieknél hangsúlyosabban szeretné képviselni azt a kormányzati szándékot, hogy az uniós forrásból megvalósuló fejlesztésekkel nagymértékben és folyamatosan javuljon az állampolgárok életminősége. Ennek érdekében a megyei településvezetőknek közvetlen kapcsolattartást ígért és rendszeres szakmai fórumok szervezését tervezi a Csongrád Megyei Közgyűlés új vezetése.

Csongrád-Csanád Vármegyei Értéktár


Kapcsolat
Copyright © 2021. Csongrád-Csanád Vármegyei Önkormányzati Hivatal. Minden jog fenntartva.