Címkék

befektetésösztönzés segítség

 • Határtalan segítség - Segítsünk együtt a háború elől menekülőknek!

  Ukrajnában milliók számára vált kézzelfogható valósággá a háború. Családok, idősek és fiatalok keltek útra a harcok sújtotta területekről.

  Az Ökumenikus Segélyszervezet azonnali segítséget nyújt azoknak, akik kénytelenek voltak mindenüket hátrahagyni, és átfogó segélyprogramot indít a háború hatásai miatt nélkülözők támogatására.

  Országos adománygyűjtést hirdetünk a szomszédos országban kialakult háborús helyzet miatt szükséges humanitárius segélyprogramunk támogatására.

  Bővebben: https://segelyszervezet.hu/kampanyok/haboru-ukrajnaban

 • Megjött az első eredmény a megyei befektetés-ösztönzési tevékenységben

  Több megyei település területei is bekerültek az országos telephely adatbázisba, melyben a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat munkája is segített.

 • Mennyire ismerik Csongrád megyét a külföldi befektetők?

  Elkészült a Csongrád Megyei Önkormányzat angol nyelvű befektetés-ösztönzési kiadványának aktualizált, on-line verziója, amely a megye iránt érdeklődő új befektetők, cégek számára nyújt hasznos információkat a térség földrajzi, gazdasági és iparági szerkezetéről.

 • Az utolsó laptop is gazdára talált - Egy bordányi kislánynak is a megyei önkormányzat segített

  A tavaszi szünetig nem sikerült megoldani egy sajátos nevelési igényű, 2. osztályos bordányi kislány számára azt, hogy csatlakozni tudjon a digitális tanítási munkarendhez. Eddig a tanyagondnoki szolgálat vitte el neki a tanítók által összeállított heti tanagyagot, majd a feladatmegoldását lefényképezték, így küldték el a pedagógusoknak. Ocskó Zoltán, a bordányi Ádám Jenő Általános Iskola intézményvezetője levélben fordult Gémes Lászlóhoz, hogy segítséget kérjen tanulójuknak.

 • Befejeződött a számítógépek átadása a digitális oktatáshoz - A megyei közgyűlés vezetői is hozzájárultak az akcióhoz

  A korábbi 51, döntő részben új számítógép átadása után ezen a héten újabb 18 digitális eszközzel nyújtott segítséget a megváltozott oktatási körülményekben a Csongrád Megyei Önkormányzat. Ezek között önkéntes felajánlások is vannak – a közgyűlés vezetői magánemberként is hozzájárultak a fiatalok tanulásának technikai támogatásához.

 • Kilenc kistelepülés harminc családjához kerültek még megyei számítógépek

  Megkapták a megye kisebb településein élő diákok is azokat a számítástechnikai eszközöket, amelyekkel a megyei önkormányzat segíti őket a tanulásban. Mint ismeretes, a múlt héten a Horváth Mihály Gimnáziumhoz került 21 számítógép, a héten pedig további 30 család kapott az önkormányzat által felajánlott eszközökből.

 • Kész a segítségnyújtásra a megyei önkormányzat

  Összhangban Magyarország Kormánya intézkedéseivel, a Csongrád Megyei Önkormányzat vezetése is döntéseket hozott, amellyel a koronavírus járvány következményeit megyei szinten kívánja enyhíteni.

 • Csongrád megyei segítség Kínának, a koronavírus elleni küzdelemhez

  Shaanxi tartomány Kereskedelmi Minisztériumába érkezett az a tizenhétezer szájmaszkot tartalmazó adomány, amelyet a magyarországi Shaanxi Kereskedelmi Egyesület a Csongrád Megyei Közgyűléssel együtt ajánlott fel a korona vírus elleni küzdelemhez. Csongrád megye és a kínai tartomány között több mint negyedszázada van élő kapcsolat – a február közepén küldött segítséget néhány nappal ezelőtt levélben köszönte meg a tartomány kormányzója.

 • A befektetésösztönzésről tárgyalt a megye vezetése

  Egységes megyei arculat, megfelelő adatbázis és információs hálózat kell ahhoz, hogy a jövőben a befektetők érdeklődését növelni lehessen Csongrád megye iránt. Ez hangzott el azon a személyes egyeztetésen, amelyet Gémes László, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke és Csáki Béla alelnök folytatott Szabó Mártonnal a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgató-helyettesével, Ópusztaszeren. A vezetők a két szervezet közötti, szorosabb együttműködés lehetőségeiről is tárgyaltak.

 • Bemutatkozott a polgármestereknek Csongrád megye új elnöksége

  A Csongrád Megyei Önkormányzat a 2019-2024 közötti időszakban eddigieknél hangsúlyosabban szeretné képviselni azt a kormányzati szándékot, hogy az uniós forrásból megvalósuló fejlesztésekkel nagymértékben és folyamatosan javuljon az állampolgárok életminősége. Ennek érdekében a megyei településvezetőknek közvetlen kapcsolattartást ígért és rendszeres szakmai fórumok szervezését tervezi a Csongrád Megyei Közgyűlés új vezetése.

Csongrád-Csanád Vármegyei Értéktár


Kapcsolat
Copyright © 2021. Csongrád-Csanád Vármegyei Önkormányzati Hivatal. Minden jog fenntartva.