Címkék

pályázat

 • „Itt közlekedem, vigyázz rám!” - Új táblákkal a gyermekek biztonságáért

  A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Balesetmegelőzési Bizottságának szakmai támogatásával rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyermekek felső tagozatos tanulói részrére. Közös célunk, hogy a gyermekek az oktatási intézmények környékén biztonságban legyenek, ezért a gyermekeket kérjük, rajzaikon keresztül hívják fel a közlekedők figyelmét arra, hogy az iskola környékén közlekedjenek lassabban, óvatosabban, vigyázzanak rájuk.

 • A Csongrád-Csanád megyei identitás erősítése rendezvénysorozat harmadik állomását Szegváron tartotta a Megyei Önkormányzat

  A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat Szegváron, a Károlyi-kastély udvarán tartotta rendezvénysorozatának következő állomását, ahol a szegvári és környékbeli gyerekeké volt a főszerep.

 • Akár egy millió forint támogatást is kaphatnak a vidéken élő idegenvezetők

  A Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. 2020. július 7-én megjelent pályázati felhívásának keretösszege 300 000 000 Forint, jelentkezni augusztus 7-ig lehet.

 • Csongrád Megyei Éghajlatváltozási Platform

  A Csongrád Megyei Önkormányzat a Széchenyi 2020 program nyújtotta 100%-os támogatási intenzitású 30 millió forint összegű támogatást nyert egy klímastratégiai dokumentum, valamint platform létrehozására és működtetésére a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program támogatása keretében. A „Csongrád Megye Klímastratégiájának elkészítése” című projekt 2016. november 1-jével megkezdődött, zárását 2018. április 30-ra tervezzük. A platform a projekt megvalósítási időszakában évente legalább négyszer, a fenntartási időszakban évente egyszer ülésezik.

  A projekt legfőbb célkitűzése egy klímastratégiai dokumentum elkészítése, mely koncepciójában, módszerében és tartalmában segítheti a klímavédelmi törekvéseket, felhasználható javaslatokat tesz a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás érvényesüléséhez. A projekt keretében létrejön a megyei éghajlatváltozási platform, melynek célja a klímaadaptációval kapcsolatos tervezési és tájékoztatási tevékenységek összehangolása, az elkészült megyei klímastratégia érvényesülésének elősegítése, együttműködés a Klímabarát Települések Szövetségével.

  Platform tagok

  Az éghajlatváltozás hatásai és a változásokkal szembeni sérülékenység Magyarország területén országrészenként is eltérőek, ezért térségenként eltérő eszközök szükségesek az alkalmazkodáshoz is. A Csongrád Megyei Éghajlatváltozási Platform azért alakult meg, hogy a Csongrád megyei illetőségű, de különböző tudomány- és szakterületen működő, illetve a gazdasági élet szereplőit és a speciális igényű társadalmi csoportokat képviselő tagok konzultációs fórumaként részt vegyen a megyei szintű klímastratégia kialakításában és érvényesítésében. Bővebben  Rendezvények

  Szakmai rendezvények

  Nyitó konferencia
  2017. 06. 16.  Alakuló ülés
  2017. 04. 24.

  II. Platformülés
  2017. 06. 12.

  III. Platformülés és szakmai nap
  2017. 09. 11.


  Workshopok

  Csongrád
  2017. 10. 11.

  Mindszent
  2017. 10. 17.

  Kistelek
  2017. 10. 18.


  Lakossági rendezvények

  SZTE Füvészkert
  2017. 04. 22.

  Mórahalom
  2017. 07. 07.

  Makó
  2017. 07. 14.

  Hódmezővásárhely
  2017. 08. 05.

  Szeged
  2017. 08. 13.

  Csongrád
  2017. 08. 18.

  Kistelek
  2017. 08. 20.

  Szentes
  2017. 09. 02.

  Faültetések
  2017. 04. 20 - 06. 04.

  Stratégia

  Dokumentumok


  Hírlevelek


  Rajzpályázat


  Rajzpályázatunk nyertesei

  Kérő Luca 2.a
  Hódmezővásárhely
  Németh László Gimnázium, Általános Iskola

  Haeffler Hajnal 4.c
  Szeged
  SZTE Juhász Gyula Gyakorló Ált. és Alapfokú Műv. Isk.

  Nagy Lilla 2.b
  Hódmezővásárhely
  Németh László Gimnázium, Általános Iskola

  Horváth Adrienn 2. o.
  Csongrád
  Csongrád és Térsége Széchenyi István Általános Iskola

  Bakai Sára 3.o.
  Csongrád
  Csongrád és Térsége Széchenyi István Általános Iskola

  Tósaki Hanna 3.d
  Szeged
  SZTE Juhász Gyula Gyakorló Ált. és Alapfokú Műv. Isk.

  Szabó Emma Panna 6. o.
  Szeged
  Tisza-parti Általános Iskola

  Cselédes-Horváth Sarolta 7.o
  Szeged
  Orczy István Általános Iskola

  Sági Karen 5.d
  Szeged
  SZTE Juhász Gyula Gyakorló Ált. és Alapfokú Műv. Isk.

  Rafael Éva Klaudia 5.o
  Csongrád
  Csongrád és Térsége Széchenyi István Általános Iskola

  Bernáth Henrietta 7.d
  Hódmezővásárhely
  Németh László Gimnázium, Általános Iskola

  Bugnó Kármen 7.d
  Hódmezővásárhely
  Németh László Gimnázium, Általános Iskola • Élet a Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégióban - fotópályázat

  A DKMT Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégiós Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Közhasznú Kft. pályázatot hirdet „Élet a Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégióban” címmel.

  A Duna-Körös-Maros-Tisza (DKMT) Eurorégió a Közép-Kelet-Európa centrumában lévő Kárpát-medence délkeleti nagytérségét fogja egybe. A magyarországi Bács-Kiskun és Csongrád megye, a romániai Arad, Krassó-Szörény és Temes megye, valamint a szerbiai Vajdaság Autonóm Tartomány területét integráló regionális együttműködés.

 • Előre tervez és együttműködésben gondolkodik Csongrád és Temes megye

  Csongrád és Temes megye együtt tervez annak érdekében, hogy az új programozási ciklus indulása után szinte azonnal képes legyen pályázatokat benyújtani a 2021-2028-as, határon átnyúló fejlesztési program forrásainak terhére. Az Európai Unió és a nemzeti kormányok a magyar-román határszakasz ezen részére jelentős keretösszeget szánnak, ennek lehetséges felhasználásáról tárgyalt Csongrád és Temes megye elnöke, Szegeden.

 • Értékünk Csongrád-Csanád megye

  A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat 2020. június 2. napon nyújtotta be pályázatát az Agrárminisztérium által „Nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására” (közismertebb néven Hungarikum pályázat) címen meghirdetett pályázati felhívásra.

 • Értékünk Csongrád-Csanád megye - Videópályázat

  A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat a megye felső tagozatos általános iskolásai, valamint középiskolásai számára „Értékünk Csongrád-Csanád megye” címmel videópályázatot hirdet. A részletes pályázati kiírást cikkünk mellékleteként találják meg az érdeklődők.

 • Fotópályázat

  Figyelem!!! Fotópályázatunkat meghosszabbítottuk a nagy érdeklődésre és a jó időre tekintettel. Várjuk a pályamunkákat továbbra is az alábbi e-mail címen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat fotópályázatot hirdet a megyei lakosság számára.

  A pályázat célja, hogy a pályamunkákon keresztül megismertessük, népszerűsítsük a Csongrád-Csanád megyei épített örökségeket, természeti környezetet, valamint az értéktárban szereplő értékeket.

 • Fotópályázat

  A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat fotópályázatot hirdetett a megyei lakosság számára, mely 2021. július 31-én zárult.

  A pályázat célja volt, hogy a pályamunkákon keresztül megismertessük, népszerűsítsük a Csongrád-Csanád megyei épített örökségeket, természeti környezetet, valamint az értéktárban szereplő értékeket. A pályázatok elbírálására e három témakörben kerül sor.

  A fotók közül szakmai zsűri választja ki a nyertes pályamunkákat, melyek bemutatásra kerülnek a „A Csongrád-Csanád Megyei Identitás erősítése” című, TOP-5.3.2-17-CS1-2020-00001 projekt keretében megvalósuló rendezvények egyes állomásain.

  Tájékoztatjuk a Kedves jelentkezőket és érdeklődőket, hogy az eredményhirdetésre várhatóan 2021. szeptember végén kerül sor, ameddig szíves türelmüket kérjük. A beérkezett pályamunkák és a pályázat eredménye megtekinthető lesz a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat honlapján, facebook oldalán, illetve minden kedves résztvevőt kiértesítünk.

 • Hungarikum pályázat 2020

  A 2020-ban elnyert Hungarikum pályázat adatai:

  A pályázat azonosítószáma: HUNG-2020/6472

  A projekt címe: Értékünk Csongrád-Csanád megye

  A támogatás összege (Ft): 3.999.991 Ft

  Támogatás mértéke: 100%

  A Projekt megvalósítási helyszínei: Csongrád-Csanád megye (Magyarország)

  A Projekt megvalósításának szerződés szerinti és a megvalósítás tényleges időpontjai:

  • kezdési időpont: 2020.03.23.
  • Támogatói okirat kelte: 2020.11.30.
  • befejezési időpont: 2021.08.31.

  A projekt tartalmának bemutatása: A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Hungarikum 2020 pályázati felhívás keretében az I. célterület a) és c) alcélokra az alábbiak szerint:
  I. a, Nyomtatott és elektronikus kiadványok, honlapok, filmek készítése:
  - 4 témakör szerint 4*min. 60 másodperce promóciós videófilmek elkészítése
  - 1 db min. 180 másodperces Megyei Imázs film készítése

  A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat Megyei Értéktárban szereplő értékeit kívánja népszerűsíteni rövid, turisztikai videó/promóciós filmek készítésével 4 témakör meghatározásával.

  A pályázat a gasztroturizmus, Csongrád-Csanád megye gyógy- és termálfürdői, épített környezetünk és kulturális értékeink, illetve természeti értékeink köré épül. Rövid, minimum 60 másodperces turisztikai jellegű promóciós célú videóinkkal szeretnénk népszerűsíteni megyénk értékeit számos platformon, többek között a közösségi médiában, a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat hivatalos oldalain (facebook, saját honlap, illetve új turisztikai honlap), ahol kortól és nemtől függetlenül a lehető leggyorsabban érhetjük el a célközönségünket, illetve rövid távú céljaink között szerepel (tervezése folyamatban) egy új, 21. századi, pezsgő turisztikai honlap létrehozása, amelynek alapját Csongrád-Csanád Megye Értékei biztosítanák. Ezen honlapon a pályázat keretében létrehozott videókat fogjuk használni, így is teret biztosítva Csongrád-Csanád Megyei Értékek marketingjének.

  A projektötlet és annak megvalósításának aktualitását jelentette, hogy 2020. június 4. napon Csongrád megye neve megváltozott a 19/2017. (X. 5.) OGY határozat értelmében, amelyet követően már Csongrád-Csanád megye megnevezés él. Fontosnak tartjuk, hogy e jeles eseményhez kapcsolódva hirdessük Csongrád-Csanád megye értékeit az elérhető legmodernebb technika alkalmazásával.

  A 4 db 1-1,5 perces időtartamú videóink magas, 4K minőségben készülnének 360 fokos látószöggel, és azon értékeinknél, ahol releváns (elsősorban természeti és épített környezetünkben), légi felvételek készülnek.

  Továbbá tervezzük Megyei Imázsfilm elkészítését min. 180 másodperces időtartamban szintén a Csongrád-Csanád Megyei Értékekről. Az imázsfilm sokoldalú és hatékony marketingeszköz, feltölthetjük honlapunkra, gyűjthetünk rá nézőket és lájkokat, reklámként használhatjuk az Interneten és a TV-ben, levetíthető rendezvényeken.

  Mind a promóciós videók, mind a Megyei imázsfilm elkészítését szakértőkre bízzuk, beszerzés keretében, referenciákkal rendelkezőket választunk ki. A videók elkészítésének költségei minden esetben tartalmazzák a koncepció Megrendelővel történő egyeztetését (koncepció elkészítését), látványvilág megalkotását, helyszínre kiszállást, forgatást, vágást, utómunkát, esetleges szín és tónuskorrekciót, hang utómunkát, folyamatos kapcsolattartást a megrendelővel, a vágott és vágatlan anyag átadását a megrendelő részére.

  A projektötletünk harmadik eleme a Hungarikum 2020 pályázat keretében tanulmányi utak megszervezése hét iskola javára a megye hét másik járásában. Tanulmányi utanként 14 fő diák és 2 fő kísérővel, 7x1 napos út utazási költségével és sofőr napi díjával, összesen 112 fő részére teljes ellátás biztosítása napi hideg és meleg étkeztetéssel, 112 fő részére baleseti biztosítással és 112 fő részére belépő jegyek biztosításával. A 7 db tanulmányi kirándulás helyszínei: a Szentesi, a Csongrádi, a Kisteleki, a Hódmezővásárhelyi, a Mórahalmi, a Szegedi és a Makói járás.

 • Hungarikum pályázat 2021 - HUNG-2021/8155

  Kedvezményezett neve: Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat

  A projekt címe: Ismerd meg Csongrád-Csanád megye értékeit!

  A pályázat azonosítószáma: HUNG-2021/8155

  A támogatás összege: 3.500.000 Ft

  Támogatás mértéke: 100%

  Támogatási cél: I. célterület: A Htv. szerinti nemzeti értékek bemutatása és népszerűsítése

  A Projekt megvalósításának időtartama: 2021.06.28 – 2022.04.30.

  A projekt tartalmának bemutatása:

  A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat működésében kiemelt figyelmet fordít a Csongrád-Csanád megyei értékek és hagyományok őrzésére és ápolására. 2013. évben a Csongrád Megyei Közgyűlés létrehozta a Csongrád Megyei Értéktár Bizottságot, illetve Csongrád Megye Értéktárát. Ezt követően számos értékkel gazdagodott az Értéktárunk, amelyek minél szélesebb körben történő megismertetése a célunk. E cél eléréséhez számos eszközt alkalmazunk, többek között kiadványok megjelentetése, rendezvényeken részvétel, iskolások körében pályázatok hirdetése, amelyek nyereménye egyrészről a pályázatok összeállítása során az értékek megismerése, míg a tényleges díj a megye értékeinek fizikai valóságban történő meglátogatása, átélése. E célrendszer folytatásaként szeretnénk jelen pályázat keretében megújítani Csongrád-Csanád Megye értéktári kiadványát. A kiadvány létrejötte óta, nagy örömünkre, számos újabb értékkel gazdagodott értéktárunk, illetve 2020. évben megyénk neve is megváltozott Csongrád megyéről Csongrád-Csanád megyére, így ezen új tényezők beépítésével és egy modernebb formavilággal szeretnénk megjelentetni Csongrád-Csanád Megye Értéktári kiadványát, új köntösben, a teljes értéktári tartalommal. A célcsoportunk a teljes Csongrád-Csanád megyei lakosság, illetve nemzetközi és belföldi jelentőséggel bíró rendezvényeken történő megjelenés a kiadvánnyal.

  A pályázat keretében továbbá a megyei önkormányzat a megyei értékek bemutatásával időszaki kiállítást kíván szervezni a megye hét járásába, ezzel is biztosítva a megye teljes területére kiterjedően az értéktári elemek megismertetését. Megyénk legismertebb értékeiről rendelkezünk állandó kiállítással Önkormányzatunk épületében, azonban ezt a kiállítást szeretnénk megújítani és bemutatni a megye teljes lakosságának, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

  A projekt az Agrárminisztérium támogatásával valósul meg.

 • Hungarikum pályázat 2021 - HUNG-2021/8383

  Kedvezményezett neve: Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat

  A projekt címe: Értékeink határtalanul

  A pályázat azonosítószáma: HUNG-2021/8383

  A támogatás összege: 1.500.000 Ft

  Támogatás mértéke: 100%

  Támogatási cél: II. célterület - Települési, tájegységi értéktárak létrehozása

  A Projekt megvalósításának időtartama: 2021.06.25 – 2022.04.30.

  A projekt tartalmának bemutatása:

  A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat Parajd Község Helyi Tanácsával kíván együttműködésben projektet megvalósítani a Hungarikum 2021 felhívás keretében. A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat országosan is élen jár a megyei értékek felkutatásában és a hagyományok ápolásában. A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat jelen pályázati lehetőségnek köszönhetően a határon túli értékek felkutatásában és azok megőrzésében próbál segíteni. Parajd és környéke bővelkedik természeti és kulturális értékekben, amelyek települési szintű értékbevétele fontos szempont mind a külhoni mind az anyaországbeli magyarság számára.

  Projektünk keretében a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat munkatársai szakmailag segítik a települési értéktár kialakításában, illetve a létrehozott értéktárba történő értékek felvételében Parajd Helyi Tanácsát. Projektötletünk másik része a szakmai tapasztalat és tudásátadás érdekében a Csongrád-Csanád Megyei Értéktár, illetve a Csongrád- Csanád Megyei Önkormányzat szakmai munkatársainak Parajdra történő kiutazása. A személyes egyeztetés elengedhetetlen a multiplikatív, tovagyűrűző hatású együttműködésben, illetve a terveink szerint a Csongrád-Csanád Megyei Értéktár elemeinek egy részével fizikai jelenlét keretében mutatnánk be egy a Parajdon vagy Parajd környékén megszervezésre kerülő rendezvény keretében. Erősíteni és támogatni kívánjuk a parajdi értékgyűjtő akció/mozgalom szerveződését, amelynek egyik leghatékonyabb módja a személyes kooperáció és tapasztalatátadás.

  A projekt az Agrárminisztérium támogatásával valósul meg.

 • HUNGARIKUM videó pályázat nyertesei

  Felkerültek honlapunkra az „Értékünk Csongrád-Csanád megye” című videópályázat nyertesei és beküldött pályamunkáik.

  Bővebben

 • Indulnak a fejlesztések Csongrád megyében, minden település kap pénzt

  Hamarosan új fejlesztések indulhatnak Csongrád megyében. Az Európai Unió támogatásából majdnem 15 milliárd forintot ítéltek oda a települések pályázataira.

 • Ingyenes képzések indulnak a foglalkoztatottság növelésére

  Elindult az „Aktívan a tudásért” EFOP 3.7.1-17-2017-00001 számú kiemelt projekt.

  A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Aktívan a tudásért EFOP 3.7.1-17. számú, kiemelt projektjének célja a munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetű, 18-55 év közötti, alacsony iskolai végzettségű vagy iskolai végzettséggel nem rendelkező személyek társadalmi helyzetének, foglalkoztathatóságának javítása képzések és munkakipróbálások révén az ország kevésbé fejlett régióiban.

 • Kerékpárosbarát címre pályázhatnak a munkahelyek és települések

  Idén is meghirdetik a Kerékpárosbarát település és a Kerékpárosbarát munkahely pályázatokat – közölte Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára a szaktárca szombati közleménye szerint.

 • Közösségi együttműködést segítő programot rendeztek Bakson

  2019. május 24-én a baksi Faluházban került megrendezésre a Csongrád Megyei Önkormányzat szervezésében a közösségi együttműködést erősítő „Életvezetési tanácsadás” című rendezvény. A pályázat célja a résztvevők életminőségének javítása.

 • Meghosszabbított videópályázat

  A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat a megye felső tagozatos általános iskolásai, valamint középiskolásai számára meghirdetett „Értékünk Csongrád-Csanád megye” című videópályázat beadási határidejét meghosszabbította 2021. április 16-ig. A részletes pályázati kiírást cikkünk mellékleteként találják meg az érdeklődők.

 • Pályázati felhívás magánszálláshelyek fejlesztésére

  Jelentős, 60 milliárdos keretösszegű pályázatot írt ki a Magyar Turisztikai Ügynökség, melyen minden olyan vidéki szereplő részt vehet, aki legfeljebb nyolcszobás szállást működtet. A jogosult szálláshelyek mindegyike szobánként 1 millió forint támogatást kaphat idén, 100% támogatási előleggel. A pályázat önerőt nem igényel!

Csongrád-Csanád Vármegyei Értéktár

Copyright © 2021. Csongrád-Csanád Vármegyei Önkormányzati Hivatal. Minden jog fenntartva.

Keresés