Címkék

paktum

 • A munkáltatók és a munkavállalók is jól jártak a paktummal Derekegyházán

  A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat cikksorozatának legújabb részében Szabó István, Derekegyház polgármestere osztotta meg tapasztalatait a megyében megvalósuló foglalkoztatási együttműködési programokkal, paktumokkal kapcsolatban.

 • A paktumnak köszönhetően 254-en jutottak álláshoz a makói térségben

  Makó polgármestere, Farkas Éva Erzsébet nyilatkozott a Csongrád Megyei Önkormányzat által elindított cikksorozat negyedik részében. Kérdéseinkre elmondta, hogy milyen tapasztalataik vannak a megyei és a helyi foglalkoztatási együttműködési programokkal, paktumokkal kapcsolatban.

 • A versenyszférában, a közszférában és a mezőgazdaságban is nőtt a bérszínvonal Domaszéken

  A Csongrád Megyei Önkormányzat által elindított cikksorozat harmadik részében Sziráki Krisztián, Domaszék polgármestere nyilatkozik. A téma, hogy a megyei polgármestereknek milyen tapasztalatai vannak a megyei és a helyi foglalkoztatási együttműködési programokkal, paktumokkal kapcsolatban.

 • Apátfalva több bértámogatási konstrukcióban is részt vesz, segítve lakosai elhelyezkedését

  A helyi és megyei paktumokról, illetve a foglalkoztatási helyzet alakulásáról szóló cikksorozatot a Csongrád Megyei Önkormányzat indította, ennek következő állomása Apátfalva, ahol Szekeres Ferenc polgármester úr nyilatkozott.

 • Augusztustól 10 új kormányablakbusz áll szolgálatba országszerte

  A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat berkein belül működő Paktumiroda figyelemmel kíséri a megyei munkavállalókat érintő fontosabb eseményeket. Fontos információ lehet az álláskeresők számára, hogy az országban, valamennyi megyében és a fővárosban is kormányablakbuszok segítik majd az ügyintézést. Augusztustól 10 új mobil ügyfélszolgálattal áll munkába – tudatta Domokos Péter, a Miniszterelnökség kormányablakokért felelős miniszteri biztosa szegedi látogatásán. A megyei kormánymegbízott, Juhász Tünde többek között elmondta: tavaly mintegy 700 ezer ügyfelük volt.

 • Az építőipar munkaerőhiányán is lendítene a Csongrád Megyei Foglalkoztatási Paktum

  Építőipar, nyomdaipar, biztonságtechnika – csak néhány azon ágazatokból, melyek állandó munkaerőhiánnyal küzdenek. A régió építőiparában óriási szükség lenne a szakképzett munkaerőre, de a betanított szakmákra is egyre kevesebb a jelentkező. A Csongrád Megyei Foglalkoztatási Paktum azért dolgozik, hogy minél előbb megoldást találjon arra, hogyan lehetne vonzóbbá tenni, illetve felölteni a hiányzó helyeket.

 • Baks sikeresen használta ki a bérköltség-támogatásokat

  A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat cikksorozatának legújabb részében Búza Zsolt, Baks polgármestere osztotta meg tapasztalatait a megyében megvalósuló foglalkoztatási együttműködési programokkal, paktumokkal kapcsolatban.

 • Balástya polgármestere is pozitívan értékeli az elmúlt évek helyi munkaerőpiaci folyamatait

  A helyi paktumiroda munkatársa rendszeresen tartott fogadóórát Szatymazon. A rendelkezésünkre álló információk alapján majdnem 20 munkavállaló tudta kihasználni a megyei paktum nyújtotta lehetőségeket – mondta el Barna Károly, Szatymaz polgármestere.

 • Beszállítói adatbázis építésében segíti a Csongrád Megyei Önkormányzat a HIPA-t

  A helyi gazdaság és a vállalkozások fejlesztése szempontjából fontos a termelői értékláncok kialakítása, beszállítói hálózatok kialakítása. Ebben működik együtt a Csongrád Megyei Önkormányzat, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és Nemzeti Befektetési Ügynökség, a HIPA.

 • Céglátogatások a Csongrád-Csanád megyei gazdaság-és foglalkoztatásfejlesztési együttműködési program (paktum) keretében

  2021. augusztus 31-én a TOP-5.1.1-15-CS1-2016-00001 azonosítószámú „Csongrád-Csanád megyei gazdaság-és foglalkoztatásfejlesztési együttműködési program (paktum)” című projekt keretében üzemlátogatásra került sor Csongrádon a Horal Air Légtechnikai Kft. és Szegváron a Geofish Kft. telephelyén.

 • Cél a minőségi munkahelyek kialakítása

  Pénteken aláírták azt a paktumot, melynek célja a minőségi munkahelyek kialakítása, a munkaerő mobilitásának biztosítása és munkaerőpiac bővítése Hódmezővásárhelyen. A szignózásra Vásárhelyen, a Fekete Sasban került sor.

 • Csongrád megyei foglalkoztatási paktum, már az Interneten is

  A megyei foglalkoztatási stratégia és akcióterv valamint a működési és monitoring kézikönyv után, idén januárban elstartolt a Csongrád megyei foglalkoztatási paktum honlapja is a
  www.csongradmegyeipaktum.hu oldal.

 • Csongrádon csökkent a munkaerőhiány

  A Csongrád Megyei Önkormányzat által elindított cikksorozat jelenlegi részében Bedő Tamás, Csongrád polgármestere nyilatkozik arról, hogy milyen tapasztalataik vannak a megyei és a helyi foglalkoztatási együttműködési programokkal, paktumokkal kapcsolatban.

 • Építési vállalkozók segítségét kérik

  Megindult az egyeztetés az építőipar betanított munkaerő szükségletének enyhítését célzó, rövid lefutású képzések kidolgozása témájában. Erről számolt be a Napraforgó magazinban Gyarmati Zoltán, a Csongrád megyei paktum iroda vezetője. Dr. Kovács Beáta, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke is vendégünk volt, akivel a március 14-én megrendezett Nemzeti estről és az ott történő kitüntetések átadásáról ejtettünk szót.

 • Forráskúton versenyképes gazdaságra van kilátás a paktumnak köszönhetően

  A Csongrád Megyei Önkormányzat cikksorozatának legújabb részében ezúttal Fodor Imrét, Forráskút polgármesterét kérdeztük a megyében megvalósuló foglalkoztatási együttműködési programokkal, paktumokkal kapcsolatos tapasztalatairól.

 • Jelentősen csökkent a munkanélküliség Magyarcsanádon

  A Csongrád Megyei Önkormányzat cikksorozatának legújabb részében ezúttal Farkas Jánost, Magyarcsanád polgármesterét kérdeztük a megyében megvalósuló foglalkoztatási együttműködési programokkal, paktumokkal kapcsolatos tapasztalatairól.

 • Jelentősen csökkent a munkanélküliség Üllésen

  A Csongrád Megyei Önkormányzat cikksorozatot indít, amelyben megkérdezi a megye polgármestereit arról, milyenek a tapasztalataik a megyei és a helyi foglalkoztatási együttműködési programokkal, paktumokkal kapcsolatban. Szeretné közelebb hozni a települések lakosságához az Európai Uniós projekteket, bemutatva azok közvetlen hatását a Csongrád megyében élő emberek életére. A sorozat második részében Nagy Attila, Üllés polgármestere nyilatkozik a témáról.

 • Kiadványban foglalja össze a Megyei Paktum a program eredményeit

  Végéhez közelít a Megyei Paktum projekt, mely munkaerő piaci szolgáltatásokkal, bér- és bérköltség támogatásokkal, valamint a célcsoport és a munkaerő-piac szereplői számára szervezett eseményekkel járul hozzá a megyei foglalkoztatási helyzet javításához. Az eddig elért eredményeket a projekt partnerei kiadványban foglalták össze.

 • Kiegyensúlyozott tanévre készülnek

  Az új tanévet érintő legfontosabb változásokra, fejlesztésekre, kihívásokra és a kitűzött célokra irányították a figyelmet a Csongrád megyei Szakmai Tanévnyitó Konferencián.

 • Kisteleken pozitívak a tapasztaltok a paktumprojektekkel kapcsolatban

  A foglalkoztatási paktumok tapasztalataival kapcsolatban a Csongrád Megyei Önkormányzat által elindított cikksorozat következő részében Nagy Sándor, Kistelek polgármestere válaszolt a kérdéseinkre.

Csongrád-Csanád Vármegyei Értéktár

Copyright © 2021. Csongrád-Csanád Vármegyei Önkormányzati Hivatal. Minden jog fenntartva.

Keresés