Címkék

Makó

 • A Csongrád-Csanád megyei identitás erősítése rendezvénysorozat tizenegyedik állomását Makón tartotta a Megyei Önkormányzat

  A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat Makón, a Hagymaházban tartotta soron következő rendezvényét, ahol a kultúráé és a zenei produkcióké volt a főszerep.

 • A paktumnak köszönhetően 254-en jutottak álláshoz a makói térségben

  Makó polgármestere, Farkas Éva Erzsébet nyilatkozott a Csongrád Megyei Önkormányzat által elindított cikksorozat negyedik részében. Kérdéseinkre elmondta, hogy milyen tapasztalataik vannak a megyei és a helyi foglalkoztatási együttműködési programokkal, paktumokkal kapcsolatban.

 • A partnerség miatt fejlődik Makó

  Csanád megye egykori székhelyére látogatott Gémes László

  Makó fejlődését 3,5 milliárd forint értékben segítették és a segítik azok a területfejlesztési források, amelyek elosztásáért a megyei önkormányzat felel. Ezek felhasználásáról, a megvalósult és a még folyamatban lévő projektekről egyeztetett Gémes László, a megyei közgyűlés elnöke Farkas Éva Erzsébettel, a város polgármesterével. A két politikus a június 4-i, Összetartozás napi rendezvény szervezésével kapcsolatos feladatokat is áttekintette. Mint ismeretes, a megyei közgyűlés itt, Csanád vármegye egykori székhelyén tartja majd ünnepi közgyűlését, abból az alkalomból, hogy a trianoni békediktátum századik évfordulóján a megye elnevezése Csongrád-Csanád megyére változik.

 • Elkezdődött a Megyenap előkészítése – Makón tárgyalt Gémes László

  A 2020-as évet a nemzeti összetartozás évének nyilvánította Magyarország kormánya, ezzel összhangban a megyei önkormányzat vezetése Csongrád - Csanád megye éve jegyében szervezi programjait. Mint ismeretes, a trianoni békediktátum századik évfordulója alkalmából a megye elnevezése Csongrád-Csanád megyére változik. Már az év elején döntés született arról, hogy a közgyűlés ünnepi ülést tart 2020. június 4-én, Makón, Csanád vármegye korábbi székhelyén. Ám időközben számos javaslat érkezett arra vonatkozóan, milyen programokkal ünnepelje Makó és a megye közösen a nemzeti összetartozás napját. A héten elkezdődött programsorozat előkészítése.

 • Fradi-gála avatta a modern makói sportkomplexumot

  Befejeződött Makón az Erdei Ferenc téri sportkomplexum rekonstrukciója, a 402 millió forintos – 70 százalékban TAO-támogatásból megvalósult – beruházást a Makó – FTC barátságos labdarúgó-mérkőzéssel adták át vasárnap.

 • Hivatalosan is átadták tegnap délután a megújult makói Csipkesort

  A közel 400 millió forintos beruházásnak három célja volt: az üzlethelyiségek felújításával élénkíteni a gazdaságot, növelni a belváros zöldfelületét, illetve egy hangulatos árkádsorral összekötni a városközpont nevezetességeit – mondta Farkas Éva Erzsébet polgármester az áprilisban elkészült, most pedig hivatalosan is átadott megújult Csipkesor avató ünnepsége után.

 • Karácsonyi mesét mondott a polgármester

  Hátrányos helyzetű gyermekeknek tartottak karácsonyi ünnepséget a makói sportcsarnokban vasárnap délután. A polgármester mesét mondott a kicsiknek, és ajándékműsor is volt.

Csongrád Megyei Értéktár

Copyright © 2021. Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzati Hivatal. Minden jog fenntartva.

Keresés