Címkék

Hódmezővásárhely

 • A kommunizmus áldozataira emlékeztek Szegeden és Vásárhelyen

  A szovjet megszállás, a magyar diktatúra, valamint a sztálini, rákosi és a kádári terror áldozataira emlékeztek pénteken koszorúzással

 • Cél a minőségi munkahelyek kialakítása

  Pénteken aláírták azt a paktumot, melynek célja a minőségi munkahelyek kialakítása, a munkaerő mobilitásának biztosítása és munkaerőpiac bővítése Hódmezővásárhelyen. A szignózásra Vásárhelyen, a Fekete Sasban került sor.

 • Cél: A klímastratégia megalapozása

  Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Dipol Csoport, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és az Országos Klímareferens Hálózat Egyesület közösen rendezte meg szerdán az „Alkalmazkodj okosan!” Klímatudatos települések konferenciáját, Hódmezővásárhelyen, a Polgármesteri Hivatal Dísztermében.

 • Emléktábla vásárhelyi és szegedi katonáknak

  Emléktáblát állított Hódmezővásárhely és Szeged városa az első világháború 5. honvéd gyalogezred magyar katonáinak, a lengyelországi Przemyśl erődjénél tanúsított hősies helytállásukért. Az I. világháborúban itt szolgált Csongrád megyei honvédek hősiességét mostantól négynyelvű márványtábla hirdeti Európa egyik legnagyobb erődrendszerében.

 • Hamarosan az összes fejlesztési forrás gazdára talál

  Rövid időn belül Csongrád megyében is megkezdődnek a Terület és Területfejlesztési Operatív Program által finanszírozott beruházások – hangzott el csütörtökön Hódmezővásárhelyen, ahol az is kiderült, hogy néhány héten belül a teljes, 29,2 milliárd forintos támogatás sorsáról megszülethet a döntés.

 • Hamarosan valamennyi területfejlesztési pályázaton nyertest hirdetnek Csongrád megyében

  Néhány héten belül a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) teljes, 29 milliárd forintos Csongrád megyei keretére kihirdetik a nyerteseket - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára csütörtökön Hódmezővásárhelyen.

 • Hódmezővásárhelyen járt az országjáró szuperokos mobil tanterem

  Hódmezővásárhelyen, nevezetesen a Németh László iskola udvarán töltötte az elmúlt egy hetet a Mobil Digitális Iskola, azaz a Mobidik program szuperokos digitális kütyükkel felszerelt konténertanterme.

 • Keserü Ilona festőművész lett a fődíjas, övé a Tornyai-plakett - Megnyílt a 64. Őszi Tárlat Vásárhelyen

  A vasárnap megnyílt 64. Vásárhelyi Őszi Tárlaton az érdeklődők 134 művész 196 alkotását tekinthetik meg a helyi Alföldi Galériában december elejéig. A megnyitóbeszéd arról szólt, egyszer talán kialakul Magyarországon az a középosztály, amely értékeli a kortárs képzőművészetet.

 • Klímanócskák faültetése

  A Csongrád Megyei Önkormányzat egy pályázatnak köszönhetően a megyei klímastratégia kidolgozásában vehet részt. Ehhez kapcsolódóan a Föld napja alkalmából a megye településein ültettek fát, így Hódmezővásárhelyen, a Szabadság téri Óvodában is, ahol az ovisok is bekapcsolódtak az akcióba.

 • Novák Katalin Hódmezővásárhelyen: 42 millióval támogatja a kormány a Démétér Házat

  Évente akár 40-50 gyermeknek is szüksége van életmentő beavatkozásra a budapesti Szent László Kórház Gyermek-hematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályán, ahonnan a legyengült immunrendszerű kicsik gyógyulási idejük alatt a Démétér Házba költözhetnek. A csontvelő-transzplantáción átesett betegeknek és családtagjaiknak ez a hely a második otthonuk, ezért Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, a Démétér Házért folytatott országos jótékonysági kezdeményezés fővédnöke bejelentette: a kormány 42 millió forinttal támogatja a ház bővítését.

 • Orbán: Szabadka-Szeged-Hódmezővásárhely között járna a Tram Train

  Nem zsugorítani szeretnénk a villamosvasutat, hanem a költségeket ésszerűsíteni és a távot kibővíteni – jelentette ki Orbán Viktor Hódmezővásárhelyen, amikor a Modern Városok Program keretében utolsó állomásként pénteken a településre látogatott.

Csongrád-Csanád Vármegyei Értéktár

Copyright © 2021. Csongrád-Csanád Vármegyei Önkormányzati Hivatal. Minden jog fenntartva.

Keresés