Címkék

befektetésösztönzés fejlesztés

 • Megjött az első eredmény a megyei befektetés-ösztönzési tevékenységben

  Több megyei település területei is bekerültek az országos telephely adatbázisba, melyben a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat munkája is segített.

 • A járvány idején is fejlődnek a települések

  Másfél milliárd forintot kap céljai megvalósítására 12 Csongrád megyei település

  A másfél milliárd forintot is meghaladja az a pályázati forrás, amelyből 12 Csongrád megyei település fejlesztési elképzelései valósulhatnak meg a jövőben. A Csongrád Megyei Közgyűlés március 13-i határozatát megerősítve, a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkársága, mint Irányító Hatóság április 15-én döntött a megyei projektek támogatásáról.

 • Mennyire ismerik Csongrád megyét a külföldi befektetők?

  Elkészült a Csongrád Megyei Önkormányzat angol nyelvű befektetés-ösztönzési kiadványának aktualizált, on-line verziója, amely a megye iránt érdeklődő új befektetők, cégek számára nyújt hasznos információkat a térség földrajzi, gazdasági és iparági szerkezetéről.

 • A befektetésösztönzésről tárgyalt a megye vezetése

  Egységes megyei arculat, megfelelő adatbázis és információs hálózat kell ahhoz, hogy a jövőben a befektetők érdeklődését növelni lehessen Csongrád megye iránt. Ez hangzott el azon a személyes egyeztetésen, amelyet Gémes László, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke és Csáki Béla alelnök folytatott Szabó Mártonnal a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgató-helyettesével, Ópusztaszeren. A vezetők a két szervezet közötti, szorosabb együttműködés lehetőségeiről is tárgyaltak.

 • Bemutatkozott a polgármestereknek Csongrád megye új elnöksége

  A Csongrád Megyei Önkormányzat a 2019-2024 közötti időszakban eddigieknél hangsúlyosabban szeretné képviselni azt a kormányzati szándékot, hogy az uniós forrásból megvalósuló fejlesztésekkel nagymértékben és folyamatosan javuljon az állampolgárok életminősége. Ennek érdekében a megyei településvezetőknek közvetlen kapcsolattartást ígért és rendszeres szakmai fórumok szervezését tervezi a Csongrád Megyei Közgyűlés új vezetése.

 • 200 millió forintból újították fel a derekegyházi iskolát

  A felújítás, átalakítás év elejére készült el. Az iskolaépület alsó részét a minibölcsődések és az óvodások vették birtokba, a felső szinten pedig az iskolások tanulnak.

 • 137 millió forintból vált környezetbaráttá és 21. századivá az algyői hivatal

  Az Egészségház és a Civilház után, a megújult polgármesteri hivatalt is átadták Algyőn - mindhárom épület egy közös, 200 millió forintos TOP-pályázat keretében került korszerűsítésre.

 • Sándorfalva - Dóc - Ópusztaszer településeket és Szegedet összekötő kerékpárút megvalósítása

  A Sándorfalva–Dóc–Ópusztaszer településeket és Szegedet összekötő kerékpárút megvalósítására vonatkozó projekt támogatási szerződése 2017. július 27-én hatályba lépett. A projektet a Csongrád Megyei Önkormányzat és a három érintett települési önkormányzat konzorciumi együttműködésben valósítja meg. A teljes költségvetés 699 980 e Ft, ebből a megyei önkormányzat 54 822 e Ft-tal , Sándorfalva Városi Önkormányzat 362 586 e Ft-tal, Dóc Községi Önkormányzat 132 345 e Ft-tal, Ópusztaszer Községi Önkormányzat pedig 150 227 e Ft-tal részesedik. A tervezett kerékpárút mintegy 17,6 km hosszúságban épül ki. A beruházás építtetői a települési önkormányzatok, a megyei önkormányzat pedig az előkészítési és menedzsmenti feladatokban vállal szerepet. A projekt fizikai befejezésének határideje 2018. december 31.

 • B. Nagy László fejlesztési biztos szerint a folyamatok jó irányba haladnak - Óriási lehetőségek előtt áll Szeged

  A folyamatok jó irányba haladnak, ilyen óriási összeg, mint most, soha nem állt még Szeged rendelkezésére - mondta lapunknak a Modern Városok Programról B. Nagy László, Csongrád megye fejlesztési biztosa a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége rendezvényén tartott előadása előtt.

 • Kakas Béla: Ismét ránk hárul a végvári vitézek feladata!

  Soha nem felejtem el, amikor egy helikopteren ülve azzal szembesültem: több ezer migráns özönlik át ellenőrizetlenül a magyar-szerb határon – elevenítette fel portálunknak adott interjújában Kakas Béla. A Csongrád Megyei Közgyűlés elnökével megyét érintő fejlesztésekről, határon átnyúló kapcsolatokról, megyeátnevezésről és migrációról is beszélgettünk.

 • Átfogó iskolafejlesztési program indul

  Új, átfogó iskolafejlesztési program indul: 81,2 milliárd forintos forrásból közel 400 település 527 intézménye újul meg - jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

 • Indulnak a fejlesztések Csongrád megyében, minden település kap pénzt

  Hamarosan új fejlesztések indulhatnak Csongrád megyében. Az Európai Unió támogatásából majdnem 15 milliárd forintot ítéltek oda a települések pályázataira.

 • B. Nagy László: Polgármestertől függetlenül Szeged kapja a fejlesztéseket

  A fejlesztési biztost a miniszterelnök által bejelentett fejlesztésekről kérdeztük. B. Nagy László szerint saját erőből évtizedekbe tellene megvalósítani a most beharangozott beruházásokat. Arról is beszélt, miről egyeztettek a miniszterelnökkel a zárt ajtók mögött a Fidesz szegedi székházában.

 • Déli híd, sportlétesítmények, ipari park – legalább 50-70 milliárd forintnyi fejlesztés Szegednek a kormánytól

  A miniszterelnök a Modern Városok Program keretében tárgyalt a város vezetésével. Megállapodtak a déli hídról, több sportlétesítményről, az okosváros projektről, a reptér fejlesztéséről, a Széchenyi tér régi fényének visszaállításáról, a tramtrainről, a buszpályaudvar áthelyezéséről, a Szeged-Debrecen-Miskolc út négysávossá alakításáról. Távlati cél egy negyedik gyalogosoknak és kerékpárosoknak fenntartott híd, s a teljes tömegközlekedés elektromossá tétele.

 • Végig aszfaltréteg borítja az üllési Erkel Ferenc utcát

  Az adósságkonszolidációban nem részesült önkormányzatok közül Üllés 112 millió forintot kapott az államtól, hogy elképzelései, és a településen élők igényei szerint fejlessze a községet. Ebből a pályázatból újult meg az Erkel Ferenc utca.

Csongrád-Csanád Vármegyei Értéktár


Kapcsolat
Copyright © 2021. Csongrád-Csanád Vármegyei Önkormányzati Hivatal. Minden jog fenntartva.