Címkék

Régiók Európai Bizottsága

  • A CIVEX delegációjának tanulmányútja Csongrád megyében

    A Régiók Európai Bizottságának uniós polgársággal, kormányzással, intézményi és külügyekkel foglalkozó szakbizottságának, a CIVEX-nek a delegáltjai látogattak el Csongrád-megyébe egy tanulmányút keretében. Szegedi tanácskozásukon a schengen-i határok védelmének és a dublini szabályozás gyakorlati működésének témaköreit járták körbe. A nemzetközi delegáció a CIVEX-ben dolgozó Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke meghívására ellátogatott a röszkei tranzitzónába és a mórahalmi műveleti központba is.

  • A Régiók Európai Bizottsága EPP-csoportjának ülése

    Magyarországon, az Országház felsőházi termében tartotta legutóbbi ülését a Régiók Európai Bizottsága EPP-csoportja. A nemzetközi konferencia a demográfiával foglalkozott, az összefoglalóban többek közt Magyar Anna nyilatkozatát láthatják.

  • Erősödő regionális érdekérvényesítés Brüsszelben - Magyar Annát alelnökké választották

    Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés tanácsnoka kétszeresen is alelnöki poszthoz jutott a brüsszeli Régiók Bizottsága alakuló ülésén: egyrészt alelnöke lett a közgyűlésnek, másrészt pedig a legnagyobb létszámú, néppárti frakció is alelnökévé választotta. Így jócskán erősödött a magyar érdekek érvényesítésének lehetősége a helyi és regionális önkormányzatokat érintő témákkal kapcsolatos, uniós jogszabályok kidolgozása során.

Csongrád-Csanád Megyei Értéktár

Copyright © 2021. Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzati Hivatal. Minden jog fenntartva.

Keresés