Kezdőlap

Csongrád megyei hírek

A klímaváltozás olyan kihívás, amelyre kiemelt figyelmet fordít az idei esztendőben a Csongrád Megyei Önkormányzat. A szervezet az Assembly of European Regions "Together for Cohesion" projekt támogatásával rajz- és fotópályázatot hirdet általános iskolás diákoknak, amelynek témája a klímatudatosság. A beérkezett alkotásokból március 30-án, a Föld órájának napján kiállítás nyílik a Szent-Györgyi Albert Agórában, ahol kihirdetik a szakmai zsűri által hozott döntést is, és a győztesek értékes nyereményekkel térhetnek haza.

A közgyűlés legutóbbi ülésén döntött arról, hogy a társadalmi megbízatású, alelnöki feladatokat Ádók János végezze a jövőben. Az alakuló ülésen alelnökké választott Magyar Anna a brüsszeli Régiók Bizottságában végzett feladataival indokolta lemondását, a továbbiakban az Ügyrendi és Jogi Bizottság elnökeként segíti a testület munkáját.

Hét európai uniós országából egymillió állampolgárnak kell támogatnia azt az aláírásgyűjtést, amit a Székely Nemzeti Tanács indított útjára. A polgári kezdeményezéshez a megyei közgyűlések közül elsőként a Csongrád megyei csatlakozott. A szervezet elnöke, Gémes László, Farkas Sándorral, az Agrárminisztérium államtitkárával együtt, sajtóesemény keretében csatlakozott az akcióhoz, annak érdekében, hogy minél több Csongrád megyei támogassa a Nemzeti Régiók ügyét.

A legismertebb IT cégek gyakorlatát mutatták be nemzetközi szakemberek előtt Csongrád megyében.

A gazdaság fejlesztését célzó, regionális kezdeményezésekkel ismerkedtek Csongrád megyei és nemzetközi szakemberek az Interreg Europe program keretében, Ópusztaszeren. A találkozón, amelynek házigazdája a Csongrád Megyei Önkormányzat volt, a TRINNO projektben együttműködő szlovén, olasz, ír, és magyar partnerek vettek részt. A két napos fórumon olyan megoldásokkal ismertették meg egymást, amelyek a saját térségükben előnyös megoldásnak számítanak a gazdaság élénkítésében, a munkaerőhiány kezelésében.

Önkormányzati hírek

Közgyűlés

  • 2020. január 24. 10:00
  • Szeged, Tisza L. krt. 2-4. Belvedere-palota, konferencia terem

Közgyűlés

  • 2019. november 29. 8:30
  • Szeged, Tisza L. krt. 2-4. Belvedere-palota, konferencia terem

Közgyűlés - Alakuló ülés

  • 2019. október 30. 11:00
  • Szeged, Rákóczi tér 1. Csongrád Megyei Kormányhivatal épülete

Területi Választási Bizottság ülése

  • 2019. október 17. 10:00
  • Szeged, Tisza L. krt. 2-4. Belvedere-palota, Tisza terem

Területi Választási Bizottság ülése

  • 2019. szeptember 19. 16:00
  • Szeged, Tisza L. krt. 2-4. Belvedere-palota, Tisza terem

További önkormányzati hírek

Közgyűlések archívuma

Csongrád Megyei Értéktár

Copyright © 2017. Csongrád Megyei Önkormányzat Hivatala. Minden jog fenntartva.

Keresés