Címkék

egészségügy


 • Egy hivatás, mely első az egyenlők között - A Szentesi Légimentő-bázis 10. évfordulója

  A Csongrád Megyei Közgyűlés és tizenkét település támogatásával, (Medgyesegyháza, Mártély, Petőfiszállás, Kistelek, Fábiánsebestyén, Derekegyház, Csárdaszállás, Gádoros, Szegvár, Csongrád, Domaszék, Eperjes) két életmentő eszköz került beszerzésre a légimentő bázis számára.

 • Megújult egészségház szolgája az algyőiek gyógyulását

  Gyógyszertárt, fogorvosi, gyermek és felnőttorvosi rendelőt magában foglaló egészségügyi komplexum került átadásra Algyőn. A mintegy 130 millió forintból korszerűsített épület, a 21.század elvárásainak megfelelően újult meg európai uniós TOP forrásból, a Csongrád Megyei Önkormányzat koordinációja mellett. A 85 millió forintos támogatás mellett a fennmaradó részt Algyő nagyközség önkormányzata biztosította a beruházáshoz.

 • Novák Katalin Hódmezővásárhelyen: 42 millióval támogatja a kormány a Démétér Házat

  Évente akár 40-50 gyermeknek is szüksége van életmentő beavatkozásra a budapesti Szent László Kórház Gyermek-hematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályán, ahonnan a legyengült immunrendszerű kicsik gyógyulási idejük alatt a Démétér Házba költözhetnek. A csontvelő-transzplantáción átesett betegeknek és családtagjaiknak ez a hely a második otthonuk, ezért Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, a Démétér Házért folytatott országos jótékonysági kezdeményezés fővédnöke bejelentette: a kormány 42 millió forinttal támogatja a ház bővítését.

 • Új egészségházban, modern körülmények között gyógyulhatnak Üllésen

  Befejeződött az üllési egészségház rekonstrukciója, a Csongrád Megyei Önkormányzat koordinációja mellett a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 80 millió forintos támogatása tavaly lehetővé tette a beruházást, ezt egészítette ki Üllés község önkormányzata további 20 millió forinttal.

Rendezvények

Csongrád Megyei Értéktár

Copyright © 2017. Csongrád Megyei Önkormányzat Hivatala. Minden jog fenntartva.

Keresés