Címkék

pályázat


 • Csongrád Megyei Éghajlatváltozási Platform

  A Csongrád Megyei Önkormányzat a Széchenyi 2020 program nyújtotta 100%-os támogatási intenzitású 30 millió forint összegű támogatást nyert egy klímastratégiai dokumentum, valamint platform létrehozására és működtetésére a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program támogatása keretében. A „Csongrád Megye Klímastratégiájának elkészítése” című projekt 2016. november 1-jével megkezdődött, zárását 2018. április 30-ra tervezzük. A platform a projekt megvalósítási időszakában évente legalább négyszer, a fenntartási időszakban évente egyszer ülésezik.

  A projekt legfőbb célkitűzése egy klímastratégiai dokumentum elkészítése, mely koncepciójában, módszerében és tartalmában segítheti a klímavédelmi törekvéseket, felhasználható javaslatokat tesz a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás érvényesüléséhez. A projekt keretében létrejön a megyei éghajlatváltozási platform, melynek célja a klímaadaptációval kapcsolatos tervezési és tájékoztatási tevékenységek összehangolása, az elkészült megyei klímastratégia érvényesülésének elősegítése, együttműködés a Klímabarát Települések Szövetségével.

  Platform tagok

  Az éghajlatváltozás hatásai és a változásokkal szembeni sérülékenység Magyarország területén országrészenként is eltérőek, ezért térségenként eltérő eszközök szükségesek az alkalmazkodáshoz is. A Csongrád Megyei Éghajlatváltozási Platform azért alakult meg, hogy a Csongrád megyei illetőségű, de különböző tudomány- és szakterületen működő, illetve a gazdasági élet szereplőit és a speciális igényű társadalmi csoportokat képviselő tagok konzultációs fórumaként részt vegyen a megyei szintű klímastratégia kialakításában és érvényesítésében. Bővebben  Rendezvények

  Szakmai rendezvények

  Nyitó konferencia
  2017. 06. 16.  Alakuló ülés
  2017. 04. 24.

  II. Platformülés
  2017. 06. 12.

  III. Platformülés és szakmai nap
  2017. 09. 11.


  Workshopok

  Csongrád
  2017. 10. 11.

  Mindszent
  2017. 10. 17.

  Kistelek
  2017. 10. 18.


  Lakossági rendezvények

  SZTE Füvészkert
  2017. 04. 22.

  Mórahalom
  2017. 07. 07.

  Makó
  2017. 07. 14.

  Hódmezővásárhely
  2017. 08. 05.

  Szeged
  2017. 08. 13.

  Csongrád
  2017. 08. 18.

  Kistelek
  2017. 08. 20.

  Szentes
  2017. 09. 02.

  Faültetések
  2017. 04. 20 - 06. 04.

  Stratégia

  Dokumentumok


  Hírlevelek


  Rajzpályázat


  Rajzpályázatunk nyertesei

  Kérő Luca 2.a
  Hódmezővásárhely
  Németh László Gimnázium, Általános Iskola

  Haeffler Hajnal 4.c
  Szeged
  SZTE Juhász Gyula Gyakorló Ált. és Alapfokú Műv. Isk.

  Nagy Lilla 2.b
  Hódmezővásárhely
  Németh László Gimnázium, Általános Iskola

  Horváth Adrienn 2. o.
  Csongrád
  Csongrád és Térsége Széchenyi István Általános Iskola

  Bakai Sára 3.o.
  Csongrád
  Csongrád és Térsége Széchenyi István Általános Iskola

  Tósaki Hanna 3.d
  Szeged
  SZTE Juhász Gyula Gyakorló Ált. és Alapfokú Műv. Isk.

  Szabó Emma Panna 6. o.
  Szeged
  Tisza-parti Általános Iskola

  Cselédes-Horváth Sarolta 7.o
  Szeged
  Orczy István Általános Iskola

  Sági Karen 5.d
  Szeged
  SZTE Juhász Gyula Gyakorló Ált. és Alapfokú Műv. Isk.

  Rafael Éva Klaudia 5.o
  Csongrád
  Csongrád és Térsége Széchenyi István Általános Iskola

  Bernáth Henrietta 7.d
  Hódmezővásárhely
  Németh László Gimnázium, Általános Iskola

  Bugnó Kármen 7.d
  Hódmezővásárhely
  Németh László Gimnázium, Általános Iskola • Élet a Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégióban - fotópályázat

  A DKMT Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégiós Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Közhasznú Kft. pályázatot hirdet „Élet a Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégióban” címmel.

  A Duna-Körös-Maros-Tisza (DKMT) Eurorégió a Közép-Kelet-Európa centrumában lévő Kárpát-medence délkeleti nagytérségét fogja egybe. A magyarországi Bács-Kiskun és Csongrád megye, a romániai Arad, Krassó-Szörény és Temes megye, valamint a szerbiai Vajdaság Autonóm Tartomány területét integráló regionális együttműködés.

 • Előre tervez és együttműködésben gondolkodik Csongrád és Temes megye

  Csongrád és Temes megye együtt tervez annak érdekében, hogy az új programozási ciklus indulása után szinte azonnal képes legyen pályázatokat benyújtani a 2021-2028-as, határon átnyúló fejlesztési program forrásainak terhére. Az Európai Unió és a nemzeti kormányok a magyar-román határszakasz ezen részére jelentős keretösszeget szánnak, ennek lehetséges felhasználásáról tárgyalt Csongrád és Temes megye elnöke, Szegeden.

 • Indulnak a fejlesztések Csongrád megyében, minden település kap pénzt

  Hamarosan új fejlesztések indulhatnak Csongrád megyében. Az Európai Unió támogatásából majdnem 15 milliárd forintot ítéltek oda a települések pályázataira.

 • Ingyenes képzések indulnak a foglalkoztatottság növelésére

  Elindult az „Aktívan a tudásért” EFOP 3.7.1-17-2017-00001 számú kiemelt projekt.

  A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Aktívan a tudásért EFOP 3.7.1-17. számú, kiemelt projektjének célja a munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetű, 18-55 év közötti, alacsony iskolai végzettségű vagy iskolai végzettséggel nem rendelkező személyek társadalmi helyzetének, foglalkoztathatóságának javítása képzések és munkakipróbálások révén az ország kevésbé fejlett régióiban.

 • Közösségi együttműködést segítő programot rendeztek Bakson

  2019. május 24-én a baksi Faluházban került megrendezésre a Csongrád Megyei Önkormányzat szervezésében a közösségi együttműködést erősítő „Életvezetési tanácsadás” című rendezvény. A pályázat célja a résztvevők életminőségének javítása.

 • Pályázati felhívás magánszálláshelyek fejlesztésére

  Jelentős, 60 milliárdos keretösszegű pályázatot írt ki a Magyar Turisztikai Ügynökség, melyen minden olyan vidéki szereplő részt vehet, aki legfeljebb nyolcszobás szállást működtet. A jogosult szálláshelyek mindegyike szobánként 1 millió forint támogatást kaphat idén, 100% támogatási előleggel. A pályázat önerőt nem igényel!

 • Végig aszfaltréteg borítja az üllési Erkel Ferenc utcát

  Az adósságkonszolidációban nem részesült önkormányzatok közül Üllés 112 millió forintot kapott az államtól, hogy elképzelései, és a településen élők igényei szerint fejlessze a községet. Ebből a pályázatból újult meg az Erkel Ferenc utca.

Csongrád Megyei Értéktár

Copyright © 2017. Csongrád Megyei Önkormányzat Hivatala. Minden jog fenntartva.

Keresés