Címkék

testvérmegye


 • Kakas Béla Kínában tárgyal

  A Csongrád Megyei Közgyűlés legutóbbi ülésén Kakas Béla elnök beszámolt a megye kínai kapcsolatairól és a kétoldalú együttműködés aktuális eseményeiről.

 • Kakas Béla: Csongrád megye Európa kapuját jelentheti a kínai partnerek számára

  „A 40 millió lakosú Shaanxi tartomány gazdasági szakemberei és politikai szereplői látnak fantáziát a hozzájuk képes kicsi, 400 ezer lakosú Csongrád megyében, hiszen geopolitikai adottságunk, azaz a hármashatár Európa kapuját is jelentheti a kínai partnerek számára” – fejtette ki Kakas Béla közgyűlési elnök kínai látogatásáról a SZEGEDma.hu-nak.

 • Kínai-magyar megállapodás született Szegeden

  A közös fejlődés, valamint a kölcsönös előnyök megszerzése érdekében írta alá együttműködési megállapodását a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a kínai Shaanxi Kereskedelmi Promóciós Bizottság.

 • Lengyel-Magyar Barátság Napja Csongrád testvérmegyéjében

  Csongrád megye testvérmegyének, Łódź tartomány egyik legrégebbi városában, Piotrków Trybunalskiban a Lengyel-Magyar Barátság Napját programsorozattal ünnepelték. A gálaest díszvendégei Andrzej Duda lengyel és Áder János magyar köztársasági elnök volt. A Csongrád Megyei Önkormányzatot Kakas Béla közgyűlési elnök és Biernacki Karol, Lengyelország tiszteletbeli konzulja képviselte.

 • Megyei közgyűlés: előremutató a kínai együttműködés

  Ásotthalmon tartotta kihelyezett ülését a Csongrád Megyei Közgyűlés. Szó esett többek között határrendészeti kérdésekről és a megyei önkormányzat pályázatairól, utóbbi ismertetésénél a kivitelezési költségek emelkedésére is kitértek. Elhangzott, Csongrád megye és Shaanxi huszonhárom éve ápol testvérmegyei kapcsolatot, ami most új lendületet kapott.

 • Szegeden járt az orosz nagykövet: újragondolják Csongrád és Voronyezs megye kapcsolatát

  A keleti nyitás politikáját komolyan veszi a Csongrád Megyei Önkormányzat, a lengyelországi Lódz Vajdaság és a kínai Shaanxi tartomány után most az oroszországi Voronyezs megye felé nyitnak.

 • Testvérmegyei szakembereket fogadtak Szegeden

  A lengyelországi Łódź vajdaság hivatalából területfejlesztéssel és uniós pályázatokkal foglalkozó szakemberek látogattak el Csongrád megyébe. A tanulmányút célja volt, hogy megismerjék a Csongrád Megyei Önkormányzat területfejlesztéshez kapcsolódó feladatait és tevékenységét.

 • Történelmi áttörés előtt a megyei diplomácia: – hosszú távú tervek a kínai Shaanxi tartománnyal

  Shaanxi tartomány népi kormányzóhelyettese, Wei Zengjun és tízfős delegációja érkezett a megyei közgyűlés elnökéhez a tegnapi napon. A nap folyamán kétoldalú megbeszélések folytak a tartomány és Csongrád megye további együttműködésének lehetőségeiről.

Rendezvények

Csongrád Megyei Értéktár

Copyright © 2017. Csongrád Megyei Önkormányzat Hivatala. Minden jog fenntartva.

Keresés