spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Pitti Katalin és Naszvadi György vehetett át Szer Üzenete-díjat Nyomtatás

A Szobori búcsúk hangulatát idézték fel az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. A Kisboldogasszony ünnepnapjához kötődő szentmisén átadtak Szer Üzenete-díjakat is.

„A kereszténység igazi tanítása: egy emberhez méltóbb gondolkodásmód átadása. Jézus ezt nemcsak mondta, hanem életében példát adott” – hangsúlyozta Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye megyés püspöke az emlékpark látogatóközpontjában tartott ünnepi szentmisén. Elmondta, az az ember, aki tud szerényen helytállva, becsülettel teljesíteni, lépni egyről a kettőre, ötről a hatra, az embertársai előtt, ha nem is mindig, de a végső elszámolásnál az elsők között lesz. Léteznek olyan „igazi” értékek, amelyek nem pénzben, centikben kifejezhetők, de aki ilyenben gazdagodik, az a végén mindent megnyer. Kisboldogasszony ünnepén az egész életében bűntelen életet élő Máriára, Jézus édesanyjára emlékezünk, kérve példájának követéséhez azt az erőt, amely bennünket is alkalmassá tesz arra, hogy értelmesen, igazán emberhez méltóan gondolkodva célba érjünk.

Az ünnepi szentmise keretein belül Kertész Péter, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark ügyvezető igazgatója Szer Üzenete-díjat adott át Pitti Katalin Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes, érdemes művésznek és Naszvadi György közgazdász, a Nemzetgazdasági Minisztérium volt államtitkárának. Az átadóünnepségen elhangzott, Pitti Katalin a világ számos országában énekelt, számos felkérést kapott az operett világában is. Egyes szervezeteket több mint tíz éve patronál jótékonysági koncertjeivel, illetve annak bevételével. Tíz éve rendszeresen tanít, jelenleg a Nyugat-magyarországi Egyetem SEK -Savaria Egyetemi Központ – Művészeti, Sport és Neveléstudományi Szakán kinevezett docens, a Budai Művészház alapítványi iskolájában oktat, valamint Tata város Zeneiskolájában hangképző tanár. Úgy tartják, minden mű, amit megszólaltatott és megszólaltat, emlékezetes élményt hagyott és hagy mai napig az emberekben.

Naszvadi György közgazdász, jogász, pénzügyi szakember. Nevéhez fűződik a kincstárnoki rendszer kialakításának koncepciója. Olyan jelentős átalakításokat javasolt a kincstári rendszerben, mint például az egységes államszámvitel kialakítását, valamint a vagyonkimutatás és a vagyonleltár létrehozását. Mindezek által valósulhatott meg az Államadósság Kezelő Központ felállítása. Jelenleg a Magyar Nemzeti Bank elnöki főtanácsadója. Egész életében elkötelezett volt a magyar kultúra és a határon túli magyarság iránt, szívügyének tekintette segítésüket.

Az elismerést 2007-ben, Árpád vezér halálának 1100. évfordulóján alapították. Az íjas pecsétgyűrűt olyan magyar személyeknek adományozzák évről évre, akik életükkel, munkájukkal Szer üzenetét: a hitet, a megmaradást, a hűséget és a hazaszeretet tolmácsolják embertársaik felé. Az eseményen részt vett többek között Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke és Farkas Sándor országgyűlési képviselő is. A park területén több mint száz évvel ezelőtt emlékeztek meg először Árpádról, a honszerző vezérről. Az eseményhez kapcsolódó ünnepi szentmisén a határainkon innen és túlról érkező keresztény híveket köszöntik, a környékbeliek Szobori búcsúként tartják számon Mária születésének napjához, vagyis Kisboldogasszony ünnepnapjához köthető megemlékezéseket. A hagyományoknak megfelelően a kilátogatók közül többen idén is fogatokon, kordékon, lovaskocsikon érkeztek a búcsúra.

Forrás: SZEGEDma.hu

 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Keresés térképen

Helyrajzi szám alapjánKözterületnév, házszám alapján


Facebook
Friss hírek
 • Kakas Béla: Ismét ránk hárul a végvári vitézek feladata!
  2017.09.25 06:43:19

  Soha nem felejtem el, amikor egy helikopteren ülve azzal szembesültem: több ezer migráns özönlik át ellenőrizetlenül a magyar-szerb határon – elevenítette fel portálunknak adott interjújában Kakas Béla. A Csongrád Megyei Közgyűlés elnökével megyét érintő fejlesztésekről, határon átnyúló kapcsolatokról, megyeátnevezésről és migrációról is beszélgettünk.

   
 • Magyarország soha nem lesz bevándorlóország
  2017.09.19 06:57:56

  Bevándorló és nem bevándorlóországokat különböztetett meg Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben, ahol az őszi ülésszakot megnyitó napirend előtti felszólalásában úgy fogalmazott: "mi magyar Magyarországot akarunk" és "egy európai Európát is szeretnénk". Kijelentette: Magyarország sosem lesz bevándorlóország. Azt is mondta, hogy a brüsszeli bürokraták a "Soros-tervet" valósítják meg, és "Soros tenyeréből esznek".

   
 • Testvérmegyei szakembereket fogadtak Szegeden
  2017.09.18 06:58:38

  A lengyelországi Łódź vajdaság hivatalából területfejlesztéssel és uniós pályázatokkal foglalkozó szakemberek látogattak el Csongrád megyébe. A tanulmányút célja volt, hogy megismerjék a Csongrád Megyei Önkormányzat területfejlesztéshez kapcsolódó feladatait és tevékenységét.

   
Közlemények, frissítések
 • Közgyűlés - 2017. 09. 01.
  2017.08.25 09:55:09

  A Csongrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2017. szeptember 1-én tartja rendkívüli ülését.


  Az ülés helyszíne: 6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 2-4., Belvedere-palota konferencia terem

   
 • Közgyűlés - 2017. 06. 30.
  2017.06.27 11:54:04

  A Csongrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2017. június 30-án tartja ülését.


  Az ülés helyszíne: 6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 2-4., Belvedere-palota konferencia terem

   
 • Közgyűlés - 2017. 05. 19.
  2017.05.11 07:10:11

  A Csongrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2017. május 19-én tartja ülését.


  Az ülés helyszíne: Derekegyház, DALERD Zrt. vendégház, 6621 Derekegyház, Ördöngős tanya 3. (Térkép)

   
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB