spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Valós esély a teljes és boldog élethez Nyomtatás

A hazai gyermekvédelem nem működhet személyre szabott törődés nélkül – hangzott el szombat délután a XXI. ÁGOTA Országos Tábor megnyitóján, Doboz-Szanazugon.

Mint arról tegnap beszámoltunk, elstartolt a XXI. ÁGOTA (Állami Gondoskodásban Élő Fiatalok Országos Találkozója) Országos Tábor. A hivatalos megnyitót szombat délután tartották a Békés megyei Doboz-Szanazugon. Elsőként Aratóné Vágner Margit alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Mint elmondta, a település számára nagy megtiszteltetés, hogy már harmadik éve otthont adhatnak a tábornak. „Kétszer már megtapasztaltuk az ÁGOTA Alapítvány elhivatottságát és célját, hogy az itt nyaraló fiataloknak olyan élményeket nyújtsanak, amelyek a szórakozás mellett a pozitív jövőkép kialakítását is jelenti számukra” – fogalmazott Aratóné Vágner Margit. A gyermekeknek azt kívánta, kellemes emlékekkel gazdagodjanak az elkövetkezendő 10 nap során.

„Ha július, akkor ÁGOTA tábor” – vette át a szót Czibere Károly. A szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár hozzátette, a mostani alkalom különleges, ugyanis 1997-ben, azaz 20 évvel ezelőtt született meg a gyermekvédelmi törvény. Kifejtette, a kormány számára kiemelten fontos, hogy az állami gondozottak milyen körülmények között élnek. 2017 jelmondata az „Életre szóló esély”, mivel az ország vezetése nem csak arra törekszik, hogy az érintett fiatalok folyamatos ellátásban részesüljenek, hanem arra is, hogy felnőttkorukra valós lehetőséget kapjanak a teljes és boldog élethez. Az ilyen jellegű táborok és programok pedig segítenek a mindennapi nehézségek elleni felvértezésben.

Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök szerint a tábor mára legendás hírnévre tett szert. Úgy véli, nem egy intézmény, vagy egyesület által szervezett programsorozatról, hanem egy közösségről, sőt, igazi családról van szó. „Kothencz János a munkatársaival, és támogatóival hetek óta éjjel-nappal azon dolgozott, hogy megfelelő körülmények között tudja fogadni az ide érkező ifjúságot” – tette hozzá.

Kakas Béla, a Csongrád Megyei Önkormányzat elnöke is az alapítvány áldozatos, felelősségteljes és küldetéstudatos munkáját méltatta, míg Kovács József, Békés megye 3. választókerületének országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy azt szeretnék elérni, ha ezentúl mindig Doboz-Szanazugon tartanák meg a tábort. A politikus a SZEGEDma.hu-nak elmondta, 18 évig Zánkára hívták meg a gyermekeket, és kitüntetésnek érzi, hogy immár a Kőrös melletti szép környezetben szórakozhatnak a táborozók.

„1996-ban, az ÁGOTA születésekor a keresztény, katolikus civil szervezetek sokat küzdöttek azért, hogy a nevelőotthonokba bejussanak és különböző programok által megmutathassák a gyermekeknek: az élethelyzetük ellenére csodálatos, szerethető emberek. Mi már 21 éve ezt bizonyítjuk nekik” – fogalmazott Kothencz János. Az alapítvány alapítója szerint az elmúlt években a hazai gyermekvédelem jelentős fejlődésen ment keresztül. Ma már a fiatalok állnak a középpontban, és egyre több a nevelőszülő is, ami mindenképpen pozitívum, ugyanis a gyermekvédelem nem működhet személyre szabott törődés nélkül.

A 2017. évi ÁGOTA-táborról a SZEGEDma.hu minden nap helyszíni beszámolóval, fotógalériával jelentkezik.

A közel ötszáz fős táborban a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató számos gyermeke és fiatalja vesz részt. Továbbra is folyamatosan várják nevelőszülők jelentkezését a 06/20-946-0101, a 06/20-284-4727, valamint a 06/30-624-2840-es telefonszámokon!

Forrás: SZEGEDma.hu

 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Keresés térképen

Helyrajzi szám alapjánKözterületnév, házszám alapján


Facebook
Friss hírek
 • Új honlap
  2017.10.12 09:56:43


  A Csongrád Megyei Önkormányzat új honlapja az alábbi linken érhető el:

  http://www.csongrad-megye.hu

  A régi portál a továbbiakban archívumként üzemel, tartalma nem frissül!

   
 • Élet a Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégióban - fotópályázat
  2017.10.09 12:53:54

  A DKMT Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégiós Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Közhasznú Kft. pályázatot hirdet „Élet a Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégióban” címmel.

  A Duna-Körös-Maros-Tisza (DKMT) Eurorégió a Közép-Kelet-Európa centrumában lévő Kárpát-medence délkeleti nagytérségét fogja egybe. A magyarországi Bács-Kiskun és Csongrád megye, a romániai Arad, Krassó-Szörény és Temes megye, valamint a szerbiai Vajdaság Autonóm Tartomány területét integráló regionális együttműködés.

   
 • Itt élned, halonod kell
  2017.10.09 06:00:49   
Közlemények, frissítések
 • Közgyűlés - 2017. 10. 13.
  2017.10.04 12:02:59

  A Csongrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2017. október 13-án tartja ülését.


  Az ülés helyszíne: Ásotthalom, Szent Gellért Közösségi Ház, IV. körzet 367. (Térkép)

   
 • Közgyűlés - 2017. 09. 01.
  2017.08.25 09:55:09

  A Csongrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2017. szeptember 1-én tartja rendkívüli ülését.


  Az ülés helyszíne: 6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 2-4., Belvedere-palota konferencia terem

   
 • Közgyűlés - 2017. 06. 30.
  2017.06.27 11:54:04

  A Csongrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2017. június 30-án tartja ülését.


  Az ülés helyszíne: 6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 2-4., Belvedere-palota konferencia terem

   
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB