spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Konferencia a migrációról Nyomtatás

Európai Parlament elnökének, Antonio Tajaninak meghívására magas szintű, migrációs témájú konferencián vett részt és kapott szót Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke, a brüsszeli Régiók Bizottsága magyar tagja 2017. június 21-én.

A legmagasabb szintű nyitó beszédeket többek között Antonio Tajani, Jean-Claude Juncker, Federica Mogherini, Dimitris Avramopoulos, továbbá az ENSZ és más szervezetek magas rangú képviselői tartották. Szintén a magas rangú közreműködők között volt a Régiók Bizottsága elnöke, Markku Markula és George Dassis, az EGSZB elnöke és a tengeri és szárazföldi védelmi rendszerek vezetői.

Magyar Anna alelnök asszony felkérést kapott Tajani úrtól, hogy az egyik panel-beszélgetésben közvetítse a régiójának szempontjait a konferencia résztvevői számára. Alelnök asszony hangsúlyosan képviselte az állampolgáraink szempontjait. A magyarok látásmódja nagyon eltér a brüsszeli fő iránytól, ennek ellenére a jelenlévők nagy tapssal fogadták a gondolatokat.

Az elhangzott beszéd szövege:

„Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Kollégák!

Egy határ menti régiót képviselek a szerb-magyar határról, amely egyben az EU schengeni határa is. Mi, régiós politikusok évek óta tudjuk, hogy a humanitárius szempontokat egyensúlyba kell hoznunk azzal, hogy nyugodt, biztonságos életet nyújtsunk saját választópolgárainknak.

Állampolgáraink tapasztalták azt, hogy a zöld határon illegálisan érkezők egészen kis hányada volt valódi, életét mentő szenvedő. A döntő többségük erős, fiatal férfi volt, akik erőszakosan léptek fel, nem adták az ujjlenyomatukat, dokumentumok nélkül jöttek, azonban I-phonja mindegyiknek volt. Ez furcsa!

A mi határainkhoz több mint 100 országból érkeztek! Pedig nincs háború 100 országban! Jelenleg nem is Szíriából, hanem többnyire Pakisztánból, Bangladesből jönnek.

A mi lakosságunk ragaszkodik ahhoz, hogy világosan legyen elkülönítve a tényleges menekült a gazdasági bevándorlótól.

Nem alapvető emberi jog Svédországban élni, vagy Németországban, vagy Magyarországon. Az illető országok szuverén döntése, hogy kiket akar befogadni. Mi Magyarországon egyáltalán nem akarunk demográfiai problémákat gazdasági bevándorlókkal kezelni!

A schengeni határok védelme Magyarország szigorú kötelezettsége. Megteremtettük a feltételeket ahhoz, hogy a szabályos belépési pontokon lehessen kérelmezni a menedékjogot, a zöld határon pedig megakadályozzuk az illegális belépést. Ezzel az EU 500 millió állampolgárát is védjük, és erre már 650 millió Eurót költött Magyarország.

Országunk ezzel járult hozzá a migrációs krízis kezeléséhez, és ez a flexibilis szolidaritás megnyilvánulása. Kérjük ennek elismerését, hiszen mi az EU érdekében látjuk el ezt a feladatot.

Szolidaritást tehát a határvédőkkel is! Ez a mi állampolgáraink üzenete Brüsszelbe.”

 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Keresés térképen

Helyrajzi szám alapjánKözterületnév, házszám alapján


Facebook
Friss hírek
 • Kakas Béla: Ismét ránk hárul a végvári vitézek feladata!
  2017.09.25 06:43:19

  Soha nem felejtem el, amikor egy helikopteren ülve azzal szembesültem: több ezer migráns özönlik át ellenőrizetlenül a magyar-szerb határon – elevenítette fel portálunknak adott interjújában Kakas Béla. A Csongrád Megyei Közgyűlés elnökével megyét érintő fejlesztésekről, határon átnyúló kapcsolatokról, megyeátnevezésről és migrációról is beszélgettünk.

   
 • Magyarország soha nem lesz bevándorlóország
  2017.09.19 06:57:56

  Bevándorló és nem bevándorlóországokat különböztetett meg Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben, ahol az őszi ülésszakot megnyitó napirend előtti felszólalásában úgy fogalmazott: "mi magyar Magyarországot akarunk" és "egy európai Európát is szeretnénk". Kijelentette: Magyarország sosem lesz bevándorlóország. Azt is mondta, hogy a brüsszeli bürokraták a "Soros-tervet" valósítják meg, és "Soros tenyeréből esznek".

   
 • Testvérmegyei szakembereket fogadtak Szegeden
  2017.09.18 06:58:38

  A lengyelországi Łódź vajdaság hivatalából területfejlesztéssel és uniós pályázatokkal foglalkozó szakemberek látogattak el Csongrád megyébe. A tanulmányút célja volt, hogy megismerjék a Csongrád Megyei Önkormányzat területfejlesztéshez kapcsolódó feladatait és tevékenységét.

   
Közlemények, frissítések
 • Közgyűlés - 2017. 09. 01.
  2017.08.25 09:55:09

  A Csongrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2017. szeptember 1-én tartja rendkívüli ülését.


  Az ülés helyszíne: 6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 2-4., Belvedere-palota konferencia terem

   
 • Közgyűlés - 2017. 06. 30.
  2017.06.27 11:54:04

  A Csongrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2017. június 30-án tartja ülését.


  Az ülés helyszíne: 6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 2-4., Belvedere-palota konferencia terem

   
 • Közgyűlés - 2017. 05. 19.
  2017.05.11 07:10:11

  A Csongrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2017. május 19-én tartja ülését.


  Az ülés helyszíne: Derekegyház, DALERD Zrt. vendégház, 6621 Derekegyház, Ördöngős tanya 3. (Térkép)

   
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB